BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de protestolar sömürgeci Kristof Kolomb'a uzandı----

ABD'de protestolar sömürgeci Kristof Kolomb'a uzandı

ABD'de protestolar sömürgeci Kristof Kolomb'a uzandı
10 Haziran 2020 - 18:31 www.finansgundem.com

George Floyd protestoları sırasında heykelleri yıkılanlara, Amerika'yı keşfederek kıtada fetih, sömürgecilik ve kırım dönemini açan İspanyol kaşif de eklendi. Dün gece ABD'deki Kristof Kolomb heykellerinin başına gelmedik kalmadı

ABD'de beyaz polis memurunun silahsız siyah yurttaş George Floyd'u boğarak öldürmesine yönelik protestolar tüm dünyaya yayılır ve 300-400 yıl öncesinin köle tacirlerinin heykellerinin yıkılmasına varırken, sıra, sömürgeciliğin atalarından Kristof Kolomb'a geldi.

Amerika'yı keşfederek kıtada fetih, sömürgecilik ve kırım dönemini açan İspanyol kaşif Kristof Kolomb'un ABD'deki heykellerinin başına gelmedik kalmadı. 

Virginia.eyaletinin Richmond kentindeki Kolomb heykeli devrilip göle atılırken, Massachusetts eyaletinin Boston kentindeki heykelin başı koparıldı. 

Salı günü Richmond'da protestocular ilkin kırmızıya boyadıkları heykeli ardından devirdi, ateşe verdi ve parktaki göle attı.

"Alaşağı et" sloganları eşliğinde devrilen heykel gölde yüzüstü yatarken, mitingdeki konuşmacılardan biri "Renkli insanları ezen her şey gitmeli" dedi.

Heykelin kaidesine "Kolomb soykırımı temsil ediyor" yazısı bırakıldı. 

Amerika kıtasını keşfetmesi nedeniyle ABD'de hemen her şehirde heykeli bulunan, ancak sömürgeciliği başlatmasından ötürü heykellerinin kaldırılması talepleri yoğunlaşan Kolomb'un Boston'daki heykeli de 2006'da kafasının koparılması, 2015'te kırmızıya boyanmasının ardından yine hedef oldu. 

Heykelin salı gecesi bir kez daha kafası koparılmış halde bulunmasıyla ilgili polis soruşturma başlattı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)