BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de polis şiddetinin görüntüleri yayınlandı----

ABD'de polis şiddetinin görüntüleri yayınlandı

ABD'de polis şiddetinin görüntüleri yayınlandı
28 Ocak 2023 - 12:07 www.finansgundem.com

ABD'de geçtiğimiz haftalarda polisler tarafından dövülerek öldürülen Tyre Nichols'a uygulanan şiddetin görüntüleri yayınlandı.

ABD’de 29 yaşındaki siyahi Tyre Nichols ile bu ayın başlarında dövülerek öldürülmesinden sorumlu tutulan beş polis memuru arasında yaşananların videosu bu akşam saatlerinde yayınlandı.

Bir videoda polis memurları Nichols'ı arabasının sürücü koltuğundan sürüklerken ve "Kahretsin, ben bir şey yapmadım... Sadece eve gitmeye çalışıyorum" diye bağırırken gösteriyor. Polis yüzüstü yatmasını emrettiği Nichols’ı yere yatırıyor ve ardından yüzüne biber gazı sıkıyor.

Nichols kurtuluyor, ayağa fırlıyor ve yola doğru koşmaya başlıyor. Peşindeki polis memurları ise kendisine şok tabancasıyla ateş ediyor. Voa'nın haberine göre ayrı bir videoda, memurların Nichols'u tekrar yakalayıp dövmeye başlamasının ardından yaşanan boğuşma görülüyor.

İki memur Nichols'u tutarken, üçüncüsü tekmeliyor. Dördüncü polis de Nichols'a yumruk atmadan önce sopa gibi görünen bir şeyle darbeler indirirken görülüyor.

Polislerin vücut ve araç kameralarından elde edilen görüntüler, memurların ikinci derece cinayet, saldırı, adam kaçırma, görevi kötüye kullanma ve baskı ile suçlanmalarından bir gün sonra Memphis Belediyesi’nin YouTube sayfasında paylaşıldı.

Tamamı siyah olan polis memurları, 7 Ocak'ta Nichols ile trafikte karşılaşmaları ve Nichols'un ağır şekilde dövülmesinin ardından, geçen hafta sonunda polis teşkilatından ihraç edilmişlerdi.

Nichols aldığı yaralara yenik düşmüş ve üç gün sonra hastanede hayatını kaybetmişti.

Memphis polis şefi Cerelyn Davis ve videoyu yayınlanmadan önce Nichols’un yakınlarıyla birlikte izleyen aile avukatları, görüntülerin acımasız olduğu ve infiale yol açabileceği konusunda önceden uyarıda bulunmuş ve halkı sükunete davet etmişti.

Davis CNN'e yaptığı açıklamada görüntüleri tanımlarken "İnsanlığa meydan okuyan eylemler göreceksiniz" demişti.

Nichols'ın ailesini temsil eden sivil haklar avukatı Ben Crump, videodaki son sözlerin Nichols'ın annesi için ağlaması olduğunu söylemişti.

Tyre Nichols'ın annesi RowVaughn Wells da bugün yaptığı açıklamada "Hiçbir anne benim şu anda yaşadığımı yaşamamalı, hiçbir anne benim çocuğumu kaybettiğim gibi vahşi bir şekilde evladını kaybetmemeli" diye konuşmuştu.

ABD'de Demans hastası kadına polis şiddeti

 

Polis şiddeti ABD'nin en ciddi problemi

 

ABD'de polis şiddetine rekor tazminat: 20 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)