BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de polis dokunulmazlığının kaldırılması için tasarı----

ABD'de polis dokunulmazlığının kaldırılması için tasarı

ABD'de polis dokunulmazlığının kaldırılması için tasarı
03 Haziran 2020 - 07:58 www.finansgundem.com

Bağımsız muhafazakar Kongre üyesi Amash’ın hazırladığı tasarıda, medeni hakların ihlal edildiği durumlarda bile emniyet görevlilerine siviller tarafından dava açılmasını engelleyen kanunun değiştirilmesi öneriliyor


Amerika’da siyah George Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından protestolar büyümeye devam ederken Temsilciler Meclisi üyesi Justin Amash, polislerin dokunulmazlığına karşı yeni yasa tasarısı sunmaya hazırlanıyor.

Michigan eyaletinden bağımsız muhafazakar Kongre üyesi Justin Amash’ın hazırladığı tasarıda, medeni hakların ihlal edildiği durumlarda bile emniyet görevlilerine siviller tarafından dava açılmasını engelleyen kanunun değiştirilmesi öneriliyor.

Emniyet mensupları, mevcut dokunulmazlık yasası kapsamında polis şiddetine maruz kalanlar ve ailelerinin karşılaştıkları hak ihlaline karşı açtıkları tazminat davalarında büyük oranda korunuyor.

Amash, tasarıyla ilgili olarak Kongre üyelerine yazdığı bir mektupta, “George Floyd’un vahşice öldürülüşü, uzun zamandır süregelen ve polisin korkunç bir şekilde görevi kötüye kullandığı olayların en son örneği. Bu gidişat devam ediyor çünkü polisler yasal, siyasal ve kültürel olarak yalıtılmış durumda. Bu değişmeli ki bu tür olaylar son bulsun” dedi.

George Floyd’un öldürüldüğü Minnesota eyaletinden Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi İlhan Ömer’in de tasarıya destek vereceği belirtildi. Amash’ın tasarıyı Perşembe günü sunması bekleniyor.

Öte yandan Demokrat Partili senatörler görevini kötüye kullanan polislerin kayıtlı olduğu ulusal çaplı bir sistem oluşturulması ve askeri silahların yerel polis teşkilatlarına aktarılmasının önüne geçilmesi için ayrı yasa tasarıları hazırlayacakları sözü verdi.

Floyd’un öldürülmesini kınayan Cumhuriyetçiler de barışçı protestolara sözlü olarak destek verdi. Ancak Cumhuriyetçiler, mevcut yasaları ve Başkan Donald Trump’ın şiddete başvuran protestoculara yönelik sert çıkışlarını eleştirmekten kaçınıyor. (amerikaninsesi.com)

ABD'deki protestoların 8. gününde şiddetin dozu düştü

 

Bu defa da Fransa karıştı

 

Floyd'un ailesi ilk kez kamera karşısında! Gianna'nın artık bir babası yok

 

ABD'nin 82. Hava İndirme Tümeni Washington'da

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)