BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de perakende satışlar düştü----

ABD'de perakende satışlar düştü

ABD'de perakende satışlar düştü
13 Şubat 2014 - 16:06 www.finansgundem.com

ABD'de perakende satışlar Ocak ayında yüzde 04 düşüş ile beklenenden kötü çıktı

ABD'de perakende satışlar Ocak ayında, soğuk hava koşullarının tüketicileri otomobil showroomlarından ve galerilerinden uzak tutması ile birlikte, son 10 ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Perakende satışlar Ocak ayında, Aralık ayındaki revize rakamla yüzde 0.1 düşüşün ardından yüzde 0.4 geriledi. Bloomberg'in anketine katılan 86 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, perakende satışların değişmemesi bekleniyordu. Otomobil hariç perakende satışlar ise değişmedi.

Aralık ayı perakende satışlar verisi yüzde 0.2 artıştan yüzde 0.1 düşüşe revize edildi.
Bazı Amerikalılar, normalden daha soğuk seyreden hava koşulları ve kar yağışının ülkenin bazı bölgelerinde hayatı olumsuz etkilemesinin etkisi ile, evlerinde fazla uzaklaşmadılar ve bu durum alışverişlerde azalmaya neden oldu. İstihdam artışı ve ücret artışları da son iki ayda yavaşladı ve bu durum, tüketicilerin, 2013 yılının son çeyreğindeki son üç yılın en hızlı harcama hızını sürdürmelerinde zorluklar çıkardı.

Stamford, Connecticut'ta Pierpont Securities LLC baş ekonomisti Stephen Stanley, "Tüketici harcamalarının neden güçlü seyrini sürdüreceğine ilişkin bir argüman göremiyorum," dedi ve "İstihdam piyasasında dramatik bi,r iyileşme göremiyorum. durum genel olarak aynı. Dramatik ücret artışlarının olmasını da beklemiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.5 düşüş ile yüzde 0.4 artış arasında geldi.

Planalytics Inc.'nin havadurumu verilerine göre, Ocak ayı son üç yılın en soğuk ayı oldu ve kar yağışı normalin dört katı gerçekleşti. Aralık ayı da 2009'dan bu yana en soğuk Aralık ayıydı ve kar yağışı normalin yüzde 21 üzerinde gerçekleşti.

13 büyük kategorinin dokuzunda geçen ay düşüş oldu ve düşüşlere oto satıcıları, spot eşyaları mağazaları ve giyim kuşam mağazaları öncülük etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)