BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı----

ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı

ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı
15 Ekim 2021 - 16:07 www.finansgundem.com

ABD'de Eylül ayında perakende satışlar sürpriz yaptı.ABD İstatistik Kurumu'ndan(CENSUS) yapılan açıklamaya göre, perakende satışlar yüzde 0,7 arttı.

Piyasaların beklentisi yüzde 0,2 düşüş olacağı yönündeydi. Ağustos ayı verisi ise yüzde 0,5 artıştan yüzde 0,9 artışa revize edildi.
Perakende satışlarda yıllık yüzde 13,9 artış oldu. Perakende satış tutarı 625,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çekirdek olarak kabul edilen otomobil hariç perakende satışlar  aylık yüzde 0,8 arttı. Beklentiler yüzde 0,4 artış olacağına işaret  ediyordu. Çekirdek perakende satışlar yıllık yüzde 2,0 arttı. Benzin satışları yüzde 1,8 artarken, otomobil ve benzin hariç  satışlar yüzde 0,7 artış gösterdi.
Perakende satışlar, ABD'de ekonomik aktivitenin üçte ikisini  oluşturduğu için ekonomiye yön verilirken yakından takip edilen veri  konumunda bulunuyor.
Bir sonraki veri 16 Kasım'da açıklanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)