BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'de online fiyatlarda 2 yıl sonra düşüş----

ABD'de online fiyatlarda 2 yıl sonra düşüş

ABD'de online fiyatlarda 2 yıl sonra düşüş
09 Ağustos 2022 - 16:31 www.finansgundem.com

ABD'de online fiyatlar, temmuz ayında 2 yıl sonra ilk kez geriledi. Fiyatlardaki düşüşte tüketim talebinin azalmaya başlaması etkili oldu.

ABD'de online fiyatlar, temmuz ayında pandemi dönemindeki tüketim talebinin azalmaya başlamasıyla 2020'den beri ilk kez geriledi

Adobe “Dijital Fiyat Endeksi”ne göre, online fiyatlar yıllık bazda yüzde 1 düştü. Böylece online fiyatlar 25 ay üst üste yükselişin ardından ilk kez geriledi. Pandemi öncesinde online fiyatlar uzun yıllardır düşüş eğilimindeydi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Adobe Pazrlama Birimi Başkan Yardımcısı Patrick Brown "Tüketici Güvenindeki çalkantı ve harcamalardaki azalmanın yanı sıra bazı perakendecilerde arz fazlası elektronik gibi birçok sanal kategoride düşüşlere neden oldu. Bu da tüketiciyi bir nrbze rahatlatabilir" değerlendirmesini yaptı.

ABD'de e-ticaret yoluyla yapılan harcamalar pandemi döneminde arttı ve toplam perakende harcamalarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor. Adobe, geçen ay tüketicilerin online harcamalarının 73,7 milyar dolar olduğunu açıkladı.

En büyük fiyat düşüşü yıllık yüzde 9,3 ile elektronik eşyada gerçekleşti. Oyuncak yüzde 8,2, giyim grubunda fiyatlar yüzde 1 düştü.

Online gıda fiyatları ise yıllık yüzde 13,4 ile rekor artış kaydetti.

Fiyat tarifesini de çıkarmışlar: Online siparişle kiralık katil!

 

Online alışverişin yüzde 63'ü yorumlara dayalı

 

Araç alım satımında 'online' dönemi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)