BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Omikron varyantına bağlı vaka artışı, Delta dönemini geçti----

ABD'de Omikron varyantına bağlı vaka artışı, Delta dönemini geçti

ABD'de Omikron varyantına bağlı vaka artışı, Delta dönemini geçti
24 Aralık 2021 - 01:29 www.finansgundem.com

ABD’de son bir haftadaki günlük ortalama KOVID-19 vaka artışı, virüsün Delta varyantının en fazla etkisini gösterdiği yaz aylarındaki artışı geçti.

Washington Post’un derlediği verilere göre, Omikron varyantına bağlı ABD'deki son 7 günün ortalama vaka artışı 168 bin 981 oldu.

Gazetede, Delta varyantı vakalarının tavan yaptığı yaz aylarında günlük ortalama vaka artışının ise en fazla 165 binde kaldığına dikkat çekildi.

"Omikron Delta'dan daha bulaşıcı"

İlk verilerin, Omikron varyantının önceki Delta varyantından daha bulaşıcı olduğunu gösterdiğine işaret edilen haberde, kasımda hastanelere kaldırılan kişi sayısı 46 binken, şu an 70 bine yakın olduğunun da altı çizildi.

CNN'nin hastane sistemi ve eyalet yetkililerinden derlediği bilgilere göre dün Omikron'un ülkede 50 eyaletin yanı sıra başkent Washington DC ve ABD'ye bağlı iç işlerinde bağımsız özerk bölge Porto Riko'da tespit edildiği duyurulmuştu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) de 21 Aralık'ta, Omikron'un ülkedeki vakalarda görülme sıklığının son bir haftada 6 kat arttığını ve vakaların yüzde 73'ünü oluşturduğunu açıklamıştı.

ABD'de Merck'in KOVID-19 ilacı da onaylandı

 

ABD'de Noel tatili öncesi Omikron endişesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)