BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage faiz oranları 2008'den beri ilk kez %6'yı aştı----

ABD'de mortgage faiz oranları 2008'den beri ilk kez %6'yı aştı

ABD'de mortgage faiz oranları 2008'den beri ilk kez %6'yı aştı
14 Eylül 2022 - 14:25 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası’nın faizleri artırması kredi faizlerine de yansıyor. Özellikle konut sektöründe büyük artışlar yaşanıyor.

Amerika’da ekonomi yönetiminin yükselen enflasyonu frenlemek için faiz artırımlarına hız vermesi her alana yansımaya başladı. Mortgage Bankers Association (MBA), en popüler ABD konut kredisinin ortalama faiz oranı 2008'den bu yana ilk kez %6'nın üzerine çıktığını açıkladı. Bu bir yıl önceki seviyenin iki katından fazla.

Federal Reserve, yüksek enflasyonu dizginlemek için agresif bir şekilde borçlanma maliyetlerini artırmaya devam ederken, yükselen ipotek oranları Faiz oranına duyarlı konut sektörü üzerinde giderek daha fazla baskı oluşturuyor. Merkez bankası, gecelik borç verme faiz oranını Mart ayından bu yana 225 baz puan artırdı.

Fed'in sıkılaştırma beklentileri, bu yılın başından bu yana Hazine tahvil getirilerinde artışa yol açtı. 10 yıllık tahvil getirisi, ipotek oranları için bir ölçüt görevi görüyor.

30 yıllık sabit faizli bir ipotek üzerindeki ortalama sözleşme oranı, 9 Eylül'de sona eren hafta için 7 baz puan artarak %6.01'e yükseldi. Bu, mali krizin ve Büyük Durgunluğun sonlarından bu yana görülmeyen bir seviye.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 19 yılın zirvesinde

 

Sosyal konut projesine 2 saatte 140 bin başvuru

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Enflasyon sonrası gözler Fed'e çevrildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)