BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de MBA endeksleri karışık seyretti----

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti
05 Mayıs 2021 - 14:12 www.finansgundem.com

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 0,9 düşüşle 700,4 puan oldu.

MBA'nın haftalık yayımladığı ve Foreks ile mail yoluyla paylaştığı rapora göre, satınalma endeksi yüzde 2,5 düşüşle 274,5 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 0,1 artışla 3.188,7 puana geldi.

Mortgage faizleri 30 yıllık yüzde 3,18 (Önceki yüzde 3,17), 15 yıllık yüzde 2,54 (Önceki yüzde 2,55), 5 yıllık ARM faizi yüzde 2,76 (Önceki yüzde 2,59), 30 yıllık jumba faizi yüzde 3,31 (Önceki yüzde 3,28) oldu. Mortgage piyasa endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvurular içinde satın alma ya da refinansman amacıyla yapılan bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit ve değişken faizli mortgage kredileri yer alıyor. MBA satınalma endeksi, tek aile konutlarının satın alınması için yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge olarak kabul ediliyor. MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla kredi kurumlarına yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, tüm refinansman amacıyla yapılan mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Araştırma 30 Nisan ile sona eren haftayı kapsıyor.

Almanya'da, Kovid-19 kısıtları hizmet sektörünü olumsuz etkiledi

FED’de yeni belirsizlik: Powell gidecek mi?

Deniz salyası su altını da tehdit ediyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)