BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de maymun çiçeği virüsüne rastlandı----

ABD'de maymun çiçeği virüsüne rastlandı

ABD'de maymun çiçeği virüsüne rastlandı
17 Temmuz 2021 - 00:17 www.finansgundem.com

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Nijerya’dan Dallas’a giden ABD'li bir yolcuda maymun çiçeği virüsünün (monkeypox) tespit edildiğini ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı

9 Temmuz tarihinde Nijerya’dan Dallas Havalimanı’na uçak bir ABD vatandaşında maymun çiçeği virüsünün (monkeypox) tespit edildiği açıklandı.

Sözcü'nün aktardığına göre, Dallas Bölge Hakimi Clay Jenkins, yaptığı açıklamada “Bir alarm durumu yok ve genel bir tehdit beklemiyoruz” ifadesini kullandı.

Yetkililer, koronavirüs salgını yüzünden yolcuların uçakta maske takması nedeniyle söz konusu virüsün yayılma riskinin düşük olduğunu ifade etti.

İlk olarak 1950’lerde laboratuvar ortamındaki maymunlarda tespit edilen, solunum yoluyla bulaşan ve insandan insana geçebilen maymun çiçeği virüsü, yaklaşık 20 yıldır ABD’de görülmüyordu.

7 ila 14 gün arasında semptom geliştiren virüsün belirtileri arasında yorgunluk, baş ağrısı, yüksek ateş ve kas ağrıları bulunuyor. 2003 yılında kontrol altına alınan virüsün özel bir tedavisi ve aşısı bulunmuyor.

Bakan Koca: Artık üçte birimiz çift doz aşılı

 

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)