BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de maske önlemleri gevşetilecek----

ABD'de maske önlemleri gevşetilecek

ABD'de maske önlemleri gevşetilecek
25 Şubat 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezine (CDC) yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre ABD'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske kullanım zorunluluğunu büyük ölçüde kaldıracak.

CDC, maske kullanımının önerilmesinin gerekliliğine artık Kovid-19 vaka sayıları yerine daha toplumsal risk odaklı bir ölçümle karar verecek. Yeni ölçümde, vaka sayıları dikkate alınmakla birlikte Omikron'un ortaya çıkmasıyla büyük oranda iyileşen hastaneye yatışlar ve yerel hastanelerin kapasiteleri de göz önünde bulundurulacak.

Bazı bölgelerde maske kullanım zorunluluğu tamamen kaldırılırken, bazılarında ise okullar ve hastanelerde maske kullanılmaya devam edilecek.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, henüz resmi olarak duyurulmayan yeni değerlendirme yöntemiyle ilgili, "Hastanelerin kapasitelerini önemli bir baskı göstergesi olarak dikkate almalıyız. Hastanelerimizin kalp krizi ve felç geçiren insanlara bakabilmesi gerekiyor. Acil servislerimize acil durumlarla başvuran hastaların yoğunluk sebebiyle uzun sıralarda beklememeleri lazım" dedi.

Walensky, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "CDC olarak Kovid-19'la mücadelede odağımızı ciddi sonuçların önlenmesine ve sağlık sistemindeki yükün hafifletilmesine kaydıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'de Kovid-19: Can kaybı 940 bine yaklaştı

 

ABD'de Kovid ölümleri 936 bine yaklaştı

 

Kovid-19'un psikolojik etkileri ve başa çıkma yolları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)