BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de Mart ayı TÜFE artışı yüzde 0.4----

ABD'de Mart ayı TÜFE artışı yüzde 0.4

ABD'de Mart ayı TÜFE artışı yüzde 0.4
11 Nisan 2019 - 04:15 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici fiyatları Mart ayında yüzde 0.4 oranında artış gösterdi. Yıllık artış ise yüzde 1.9 oldu. Çekirden enflasyon verisi ise beklentiyi karşılamadı

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tüketici fiyatları (TÜFE) Mart'ta aylık yüzde 0.4 arttı, yıllık yüzde 1.9 oldu. Beklenti aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 1.8 artıştı. Çekirdek enflasyon ise Mart'ta aylık yüzde 0.1, yıllık yüzde 2 arttı. Beklenti aylık yüzde 0.2, yıllık yüzde 2.1 artıştı. Yıllık artış önceki ay %2.1 olmuştu. Enerji fiyatları önceki aya göre %3.5, gıda maliyetleri % 0.3 arttı.

Çekirdek enflasyondaki yumuşama Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmadan daha uzun süre beklemesi gerektiğini gösterir nitelikte..

Sıkı istihdam piyasası ücret artışlarını desteklese de politika yapıcılar aynı zamanda ekonomideki yavaşlama ve küresel büyümedeki zayıflamayla karşı karşıya. ABD Başkanı Donald Trump ve Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow enflasyondaki zayıf seyri gerekçe göstererek Fed'in faiz indirmesi gerektiğini belirtiyor. Bazı piyasa uzmanları da Fed'in gelecek sene faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)