BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de lüks mağazalara baskın: Amazon treni yağmalandı----

ABD'de lüks mağazalara baskın: Amazon treni yağmalandı

ABD'de lüks mağazalara baskın: Amazon treni yağmalandı
15 Ocak 2022 - 13:47 www.finansgundem.com

Son dönemde ABD'de yaşanan yağma ve hırsızlık olaylarının son kurbanı alışveriş devi Amazon oldu. Online alışveriş paketlerini taşıyan kargo treni Los Angeles'ta baskına uğradı.

Amerika Los Angeles'ta alışveriş devi Amazon'un ürünlerini taşıyan bir tren yağmalandı.

VAGONLARA ATLAYIP KAPILARI ZORLA AÇIYORLAR

Olay aslında bölge için yeni bir durum değil. Kargo trenleri daha önce de sık sık suç şebekelerinin hedefi olmuştu.

Los Angles'ta yayılan yeni suç dalgasında hırsızlar kısmen daha yavaş giden kargo trenlerinin vagonlarına atlayıp konteynır kapaklarını zorla açıyor.


ONLAR KAÇTI POLİS KOVALADI

Son gerçekleşen olayda da vagon kapıları açılınca binlerce paket yollara saçıldı. Suç şebekesinin hazırda bekleyen elemanları yollara saçılan paketleri açıp değerli olanları yağmaladı.

Yerel televizyon ekipleri, bir tren soyguncusunun elindeki paketlerle kaçtığını ve polis memurlarının da kendisi ile beraber iki şüpheliyi kovaladığını canlı olarak yayınladı.

HIRSIZLARIN ALMADIKLARI PAKETLER BEKLİYOR 

Olaydan geriye büyük bir paket denizi kaldı. Koronavirüs evde test kitleri de dahil olmak üzere hırsızların almadığı binlerce kutu banliyö alanında büyük bir çevre kirliliğine neden oldu. Demiryolu şirketi Union Pacific, bir ay önce rayların bir bölümündeki parçalanmış ambalajları temizlemişti, ancak bu hafta bir kez daha aynı manzaralar oluştu.

Pisti korumak için kendi polis gücünü işleten Union Pacific yaptığı açıklamada, kargo hırsızlıklarındaki artıştan endişe duyduğunu ve güvenliği artırdığını belirtti.

LÜKS MAĞAZALARA BASKIN 

Kasım ayında Amerika'nın en işlek limanı olan Los Angeles Limanı'ndan yük taşıyan trenlere peş peşe baskınlar yapıldı. Hırsızlar son zamanlarda şehir merkezine yaklaşan trenleri hedef alıyor, atlıyor ve içeri giriyor. Benzer suçların çoğu demiryolunun yanında yer alan evsiz kamplarının bulunduğu bölgede gerçekleşiyor.

Ancak suç dalgası tren yağmaları ile kalmadı, Los Angeles'taki çeteler lüks mağazalara baskın düzenleyip pahalı ürünleri alıp kaçıyor.
 
SEBEBİ KEFALETSİZ POLİTİKA MI?

Eleştirmenler, suç dalgasını hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmayı amaçlayan kefaletsiz politikaya bağladılar. Los Angeles'taki suç oranları geçen yıl yüzde 3,9 arttı ve mülk suçları aynı dönemde yüzde 4,2 arttı.
(Hürriyet)

ABD’de gıda krizi büyüyor! Raflar boşaldı

ABD'li Kongre üyesi İsrail'e tepki gösterdi

ABD'deki Halkbank davası Anayasa Mahkemesine gidiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)