BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de korona araştırması: İşte en şanslı grup!----

ABD'de korona araştırması: İşte en şanslı grup!

ABD'de korona araştırması: İşte en şanslı grup!
20 Aralık 2021 - 11:48 www.finansgundem.com

Korona virüs (Kovid-19) dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ederken ABD'den çok konuşulacak bir haber geldi. ABD'li bilim insanları virüse karşı 'süper bağışıklığa' sahip grubu açıkladı.


Dünya tabiri caizse yaklaşık 2 yıldır korona virüs ile yatıp korona virüs ile kalkıyor... Dünya genelinde çeyrek milyardan fazla insana bulaşan Kovid-19 5 milyondan fazla cana mal oldu.

Salgının başladığı günden beri korona virüs yüzlerce bilimsel araştırmaya konu oldu. Bu sayede virüse karşı elimizi güçlendiren pek çok keşfe imza atıldı.

ABD'den son haber ise kısa sürede bilim dünyasının gündemine tabiri caizse bomba gibi düştü. Hürriyet'teki habere göre; Oregon Health and Science University'de yapılan bir araştırma tam aşılı kişileri mercek altına aldı ve oldukça ilginç bir sonuca ulaştı.

SÜPER BAĞIŞIKLIĞA SAHİP OLUYORLAR

Söz konusu araştırmaya göre, tam aşılı kişiler daha sonra korona virüs ile enfekte olduklarında 'süper bağışıklığa' sahip oluyor.

Mirror'da yer alan habere göre, tam aşılanmış ancak virüse yakalanmamış kişiler ile tam aşılı ve korona virüse yakalananları karşılaştıran ekip bu grubun antikor seviyesinin yüzde 2000 daha fazla olduğunu belirledi.

Moleküler mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü olan çalışmanın yazarı Fikadu Tafesse 'Bu durum neredeyse süper bağışıklık' dedi.

San Francisco'daki California Üniversitesi'nden Dr Monica Gandhi ise çalışma hakkında şunları söyledi;

'Bu, aşılamanın ardından enfeksiyonun, önceki enfeksiyondan veya tek başına aşılamaya göre daha güçlü bağışıklık oluşturduğunu gösteren ilk çalışmalardan biri.'

Korona virüs son dönemde Omikron varyantı ile adından söz ettiriyor. Hızla dünyaya yayılan yeni varyant ile ilgili DSÖ'nün son raporu Omikron'un bulaş hızını gözler önüne serdi.

DSÖ, Omikron korona virüs varyantının 89 ülkede rapor edildiğini ve bulaş olan bölgelerde vaka sayısının 3 gün içinde ikiye katlandığını söyledi.

SEBEBİ HENÜZ BELİRSİZ

DSÖ'den yapılan açıklamada, Omikron'un yüksek düzeyde bağışıklığa sahip ülkelerde hızla yayıldığını, ancak bunun virüsün bağışıklıktan kaçma yeteneğinden mi, yüksek bulaşıcılığından mı yoksa her ikisinin bir kombinasyonundan mı kaynaklandığının henüz belirsiz olduğunu söyledi.

OMİCRON HALA BİR GİZEM

DSÖ, Omikron'u ilk tespit edildikten kısa bir süre sonra 26 Kasım'da endişe verici bir değişken olarak belirledi. Varyantın neden olduğu hastalığın şiddeti de dahil olmak üzere hakkında hala pek çok şey gizemini koruyor.

Yapılan açıklamada “Aşıların Omikron üzerindeki etkisi ile ilgili hala sınırlı veri var ve hakemli bir kanıt yok” denildi.

HASTANELER İÇİN UYARI

DSÖ, vakaların bu kadar hızlı artmasıyla bazı ülkelerin hastanelerinde ciddi sorunlar yaşanabileceği konusunda da uyardı.

Omikron'un bulaşma katsayısı ve yeniden enfeksiyon riski ne kadar?

 

Çocuklar için 'Omikron' uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)