BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de konut satışları Ocak ayında geriledi----

ABD'de konut satışları Ocak ayında geriledi

ABD'de konut satışları Ocak ayında geriledi
21 Şubat 2014 - 21:50 www.finansgundem.com

ABD'de ocak ayında konut satışları düşüş göstererek, beklentilerin gerisinde kaldı

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) verilerine göre, ABD genelinde inşa edilmiş (ikinci el) evlerin satışı ocak ayında yüzde 5,1 düşerek yıllıklandırılmış olarak 4,65 milyonluk beklentinin altında 4,62 milyon düzeyinde kaldı. Bu sonuçlar, Temmuz 2012’den bu yana en yüksek düşüşe işaret ediyor.  Aralık ayı satışları revize edilmeyerek yıllıklandırılmış 4,87 milyon düzeyinde kaldı.

Ocak ayında ABD genelinde hava şartlarının alışılmışın ötesinde soğuk ve karlı olmasının ev satışlarındaki düşüşte etkili olduğunu belirtilirken uzmanlar, elverişsiz hava şartlarının devamı dolayısyla şubat ayında da ev satışlarının düşük düzeyde kalmasını bekliyor. Analistler, işgücü piyasasındaki gelişmeler ve alım gücünün artmasına bağlı olarak konut piyasasına canlılık gelebileceği değerlendirmesini yaptı.

2008’deki konut krizinden sonra uzun süre alt düzeyde seyreden konut satışları ekonominin toparlanma işaretlerine paralel olarak bir süredir yükseliş eğilimi gösteriyordu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)