BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de konut fiyatlarında artış hızı yavaşladı----

ABD'de konut fiyatlarında artış hızı yavaşladı

ABD'de konut fiyatlarında artış hızı yavaşladı
27 Eylül 2022 - 16:28 www.finansgundem.com

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyasla yavaşlamaya devam ettiğini ortaya koydu.

S&P CoreLogic Case-Shiller, temmuz ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.

Buna göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, temmuzda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,8 arttı.

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamaya devam ettiğine işaret eden endeks, haziranda yıllık bazda yüzde 18,1 artış kaydetmişti.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de temmuzda yıllık bazda yüzde 16,1 arttı. Piyasa beklentilerinin altında artış gösteren verinin bu dönemde yüzde 17 artması bekleniyordu. Endeks, haziranda yüzde 18,7 artmıştı.

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 31,8 ile Tampa, yüzde 31,7 ile Miami ve yüzde 24,7 ile Dallas oldu.

Analistler, konut fiyatlarının bir yıl önceki seviyelerinin önemli ölçüde üzerinde seyretmesine karşın temmuzda güçlü bir yavaşlama görüldüğünü belirtti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam etmesiyle konut kredisi (mortgage) finansmanının daha pahalı hale geldiğine işaret eden analistler, daha zorlu bir makroekonomik ortama ilişkin beklentiler göz önüne alındığında konut fiyatlarının yavaşlamaya devam edebileceğini kaydetti.

ABD'de dayanıklı mal siparişleri beklenenden az düştü

 

Powell'dan kriptolar için daha iyi düzenleme yapılması çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)