BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de konut fiyatları arttı----

ABD'de konut fiyatları arttı

ABD'de konut fiyatları arttı
26 Ocak 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Konut fiyatlarındaki yükselişte, rekor düşük seviyelerdeki faiz oranları ve salgın nedeniyle insanların büyük şehirlerden uzaklaşma isteğiyle artan talep etkili oldu  

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yılın kasım ayında yıllık yüzde 9,5 artış kaydetti. 

S&P CoreLogic Case-Shiller, Kasım 2020 dönemine ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.

Buna göre, ABD'deki ulusal konut fiyat endeksi, geçen yıl kasımda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 yükseldi. Konut fiyatlarındaki artışın sürdüğüne işaret eden endeks, geçen yıl ekimde ise yüzde 8,4 artış göstermişti. 

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ise aynı dönemde yıllık bazda yüzde 9,1 arttı. Mayıs 2014'ten bu yana en büyük artışın kaydedildiği veriye ilişkin piyasa beklentisi, bu dönemde yüzde 8,6 artması yönündeydi. Endeks, geçen yıl ekimde yüzde 8 artmıştı. 

Konut fiyatlarındaki yükselişte, rekor düşük seviyelerdeki faiz oranları ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların büyük şehirlerden uzaklaşma isteğiyle artan talep etkili oldu. 

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 13,8 ile Phoenix, yüzde 12,7 ile Seattle ve yüzde 12,3 ile San Diego oldu.

Konut fiyatlarının en az arttığı kentler ise yüzde 6,8 ile Las Vegas, yüzde 7,2 ile Dallas ve yüzde 7,5 ile Chicago olarak belirlendi.

ABD'de perakende satışlar yüzde 3.9 arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)