BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de "Keystone XL Petrol Boru Hattı" onaylandı----

ABD'de "Keystone XL Petrol Boru Hattı" onaylandı

ABD'de Keystone XL Petrol Boru Hattı onaylandı
14 Kasım 2014 - 23:39 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi, "Keystone XL Petrol Boru Hattı"na ilişkin yasa tasarısını onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Kanada’nın Alberta eyaletiyle ABD’nin Nebraska eyaleti arasında kurulmasını öngörülen "Keystone XL Petrol Boru Hattı"na ilişkin yasa tasarısını 161'e karşı 252 oyla kabul etti. 

Cumhuriyetçilerin çoğunluğa sahip olduğu Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulan Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ilişkin yasa tasarısı 161'e karşı 252 oyla kabul edildi. Tasarıya 221 Cumhuriyetçinin yanı sıra 31 Demokrat temsilcinin de destek verdi. Bu sonuçla Temsilciler Meclisi'nden geçen tasarısı Kongre'nin diğer kanadı Senato'da salı günü oylanacak.

Eğer yasa tasarısı Senato'da da kabul edilirse ABD Başkanı Barack Obama'nın onayına sunulacak. Ancak, Obama'nın kurulması yaklaşık 8 milyar dolara mal olacak Keystone XL Petrol Boru Hattı'na "çevreye zarar vereceği" gerekçesiyle mesafeli yaklaştığı biliniyor.

Asya gezisi nedeniyle Myanmar'da bulunan Obama, burada düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, adı geçen projeye ilişkin yasal ihtilaflara dikkati çekerek, hükümetin konuya ilişkin kararını yasal süreç tamamlanmadan veremeyeceğini vurguladı. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner ise yasa tasarısının onaylanmasının ardından, Obama'nın ara seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'yi destekleyen Amerikalıları dinleme zamanının geldiğini belirterek, "Başkanın kazanacağı başka bir seçim olmadığı gibi yasa tasarısını engellemek için başka bir mazereti yok" şeklinde konuştu.

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ilişkin yasa tasarısının Senato'dan geçmesi için 60 oya ihtiyacı var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)