BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de J&J aşısına yeniden yeşil ışık----

ABD'de J&J aşısına yeniden yeşil ışık

ABD'de J&J aşısına yeniden yeşil ışık
24 Nisan 2021 - 01:48 www.finansgundem.com

CDC Aşı Uygulamaları Danışma Kurulu, Kovid-19 aşısı Johnson&Johnson'ın kullanımına yeniden yeşil ışık yaktı. ABD yönetiminin de onaylaması halinde aşı yeniden uygulanmaya başlanacak

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Aşı Uygulamaları Danışma Kurulu, çok nadir görülen kan pıhtılaşmasına yol açma riskine rağmen Johnson&Johnson’ın (J&J) geliştirdiği korona virüs aşısının kullanımına yeniden başlanmasını tavsiye etti.

CDC danışmanları bugün yeniden biraraya gelerek J&J'nin aşısını uygulamaya başlamanın güvenli olup-olmadığını görüştü. ABD sağlık yetkilileri, kullanımı geçici süreyle durdurulan aşıya yeniden yeşil ışık yakılabileceğinin sinyalini daha önce vermişti.

Kurul, geçen haftaki toplantısında, CDC ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) J&J aşısının uygulanmasını durdurma kararını sona erdirmeden önce, aşıyla beyinde oluşan ve nadir rastlanan pıhtılaşma vakaları arasındaki olası bağlantıya ilişkin daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu kaydetmişti.

Kurulun tavsiye kararıyla, J&J aşısının Amerikalılar’a yeniden uygulanmaya başlamasının önü açılmış oldu.

Kurulun üyelerinden Dr. Beth Bell, aşının sağladığı yararların, taşıdığı risklere göre çok daha ağır bastığını belirtti.

Seattle kentindeki Washington Üniversitesi’nde küresel sağlık bölümü profesörü Dr. Bell, aşının taşıdığı risk için, “Bu yeni bir risk. Aşırı derecede küçük bir risk ve her gün almayı seçtiğimiz birçok diğer riskten daha küçük” ifadesini kullandı.

ABD’de J&J aşısının kullanımının askıya alınması öncesinde 8 milyona yakın kişi bu aşıyı olmuştu. Sağlık yetkilileri, çok nadir görülen 15 kan pıhtılaşması vakasına rastlamış, tümü kadın ve çoğu 50 yaşın altındaki bu vakalardan üçü ölümle sonuçlanmıştı.

SON SÖZÜ HÜKÜMET SÖYLEYECEK

Kurulun tavsiye kararı, hükümet tarafından da onaylanmasının ardından resmiyet kazanacak.

Johnson & Johnson aşısı, tek doz olarak uygulandığı ve standart buzdolabı sıcaklığında saklanabildiği için daha yoksul ülkeler ve ücra yerlerde yaşayanların aşılanmasında önemli bir araç olarak kabul ediliyor. Bu nedenle CDC'nin tavsiye kurulunun vardığı karar, küresel çaplı etkileri açısından önem taşıyor. (amerikaninsesi.com)

Fauci'ye göre J&J aşısı için yeniden onay çıkacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)