BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de istihdamda artış beklenmiyor----

ABD'de istihdamda artış beklenmiyor

ABD'de istihdamda artış beklenmiyor
07 Haziran 2013 - 15:15 www.finansgundem.com

Ekonomistler istihdam artışının harcama kesintileri ve vergi artışıyla bir hız kazanmadığını tahmin ediyor

ABD'de federal bütçe kesintilerinden ve vergi artışlarından etkilenen istihdamın Mayıs ayında bir önceki ayla aynı oranda ilerleme göstermesi bekleniyor. Bloomberg anketine katılan 90 ekonomistin tahmin medyanına göre istihdam oranının Mayıs ayında 163,000 artmış olması beklenirken Nisan ayında bu rakam 165,000 olarak gerçekleşmişti. Anket aynı zamanda işsizlik oranının yüzde 7.5'te kalacağını gösterdi. İstihdam büyümesi bu çeyrekte mali engeller ve okyanus ötesi piyasalardaki yavaşlıktan dolayı hızını kaybederken, konut ve enerji sektörleri işgücü piyasasına en çok katkıyı yapan sektörler olarak göze çarpıyor. Ekonomistler Fed'in varlık alım hızını azaltması için daha büyük istihdam artışına ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar. 
Moody's Analytics Inc. şef ekonomisti Mark Zandi, "Uçurumdan aşağı düşüyormuşuz gibi bir durum yok ortada. Yalnızca biraz yavaşlıyoruz. Bütün mali zorluklara rağmen ekonominin ayakta kalmaya devam ediyor olması inanılmaz bir şey" ifadelerini kullandı. Çalışma Bakanlığı istihdama yönelik rakamları bugün Washington saatiyle 08:30'da açıklamayı planlıyor. İstihdam artışı yılın ilk çeyreğinde aylık ortalama 206,000 olarak gerçekleşti. Ekonomistlerin Mayıs ayı istihdam artışı tahminleri 80,000 ile 290,000 arasında değişiklik gösterdi. Hükümet kurumlarını kapsamayan özel sektör istihdam artışı, Bloomberg anketine göre Mayıs ayında 175,000 arttı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)