BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de istihdam ve işsizlik beklentilerin üstünde çıktı----

ABD'de istihdam ve işsizlik beklentilerin üstünde çıktı

ABD'de istihdam ve işsizlik beklentilerin üstünde çıktı
03 Nisan 2020 - 15:37 www.finansgundem.com

ABD'de tarım dışı istihdam Mart'ta 701 binle tahminlerin çok üzerinde gerilerken, işsizlik oranı da yüzde 4,4 ile beklentileri aynı şekilde aştı.

ABD'de tarım dışı istihdam koronavirüs salgını nedeniyle birçok iş yerinin kepenk indirmesiyle Mart ayında geriledi. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre ABD'de tarım dışı istihdam 701 bin düştü. Bu, Eylül 2010'dan bu yana ilk düşüş oldu. 

İşsizlik oranı 50 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3.5'ten yüzde 4.4'e yükseldi. Bu, 2017'den beri en yüksek seviye oldu. İşsizlik oranının gelecek aylarda yüzde 10'un üzerine yükselmesi bekleniyor. 

Beklenti istihdamın 100 bin düşmesiydi. Bugünkü verinin metodolojisi nedeniyle virüs salgınının etkisini tam olarak yansıtmadığı belirtiliyor. 

Ortalama saatlik kazançlar aylık yüzde 0.4, yıllık 3.1 ile tahminlerin üzerinde artış kaydetti. 

Ülkede restoranlardan imalatçılara birçok işletmenin virüsü çevrelemek için faaliyetlerini durdurmasıyla geçen iki haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı da yaklaşık 10 milyon artmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)