BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de istihbarat tatilde----

ABD'de istihbarat tatilde

ABD'de istihbarat tatilde
03 Ekim 2013 - 06:19 www.finansgundem.com

ABD'de devlet kepenk kapatınca istihbaratın yüzde 70'i de izne çıktı

ABD'de devletin kepenk kapamasının etkileri ve tartışmaları sürerken son olarak ülkenin milli istihbaratı yaptığı açıklamada, son gelişmenin Amerikalıları korumak için görevlerini sürdüren ajanların işini daha da zora soktuğunu açıkladı.
Milli İstihbarat Direktörü James Clapper, yapıtığı açıklamada devletin kepenk kapaması yüzünden kurum çalışanların yüzde 70'inin  izne ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Senato'daki panelde konuşan Clapper, ayrıca ajanların son gelişmelerden dolayı morallerinin bozulduğunu da dile getirdi.
Kongre'de bütçe görüşmelerinde uzlaşamayan muhalefet partisi Cumhuriyetçiler ile iktidardaki Demokratlar, yeni yıl borçlanma limitini arttırmamaları nedeniyle devlet günün ilk dakikalarından itibaren kepenk kapatmıştı. Clapper, devletin kepenk kapatmasının istihbarat kurumlarına zararının ''sinsi'' olacağı şeklinde tarif etti. Yaşanılan krizi ''bu bir çevre yolu sorunu değil'' diye çıkışan Clapper, ''Bu küresel düzeyde askeri, diplomatik ve politik kapasitemizi olumsuz etkileyecek bir mesele'' diye izah etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)