BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de işsizlik önümüzdeki yıl da düşmeyecek----

ABD'de işsizlik önümüzdeki yıl da düşmeyecek

ABD'de işsizlik önümüzdeki yıl da düşmeyecek
19 Mayıs 2020 - 15:04 www.finansgundem.com

Fed ekonomistleri tarafından yapılan bir çalışmaya göre işsizlik oranı büyük bir ihtimalle 2021 yılı boyunca yüksek kalacak

San Francisco Fed'den iki ekonomistin raporuna göre, ekonomik tahminlerde belirsizliğin bol olmasına karşın ABD'de işsizlik gelecek yıl büyük bir ihtimalle "sert bir biçimde" yüksek kalacak.

ABD'de işsizlik oranı, korona virüs kaynaklı ekonomik kapanmaların başkamasından bu yana henüz iki ay geçmesine rağmen daha şimdiden tarihi seviyelere tırmanmış durumda.

Nicolas Petrosky-Nadeau ve Robert Valletta'nın Pazartesi günü kaleme aldığı, bankanın internet sitesinde yer alan raporda, düşük işsizliğe dönüşün virüsün ne kadar hızlı ve başarılı bir şekilde kontrol altına alındığına bağlı olacağı belirtildi.

Raporda, "Analizimiz, salgın öncesi işsizlik seviyelerine 2021 içerisinde dönmenin, daha önceki toparlanma dönemlerine kıyasla önemli ölçüde daha hızlı bir işe alım süreci gerektirdiğini gösteriyor." dedi.

Ekonomistler üç olası işsizlik oranı senaryosu oluşturdu. Bunlardan birinde işe alım hızının diğer toparlanma süreçlerine benzediği varsayılıyor ve pandemi öncesi istihdam seviyelerine yavaş bir dönüşü işaret ediyor. Bu senaryoya göre işsizlik oranı gelecek yılın başında yüzde 10'un üzerinde kalıyor.

Bir diğer senaryoya göre büyüme yılın ikinci yarısında sıçrama yapıp 2021'de güçlü kalıyor. Bu senaryoya göre işsizlik oranı çok daha hızlı bir şekilde düşüyor.

En iyimser senaryo korona virüs kısıtlamaları Temmuz ayında sona erdikten sonra işe alımların güçlü olacağını varsayıyor. Buna göre işe alım seviyeleri üçüncü çeyreğin sonunda salgın öncesi seviyelere geriliyor. Bu senaryoya göre Temmuz, Ağustos ve Eylül'de aylık 9 milyon kişinin işe alınması gerekiyor. Bu oran, 2008 finans krizinden bu yana en güçlü dönemin neredeyse dört katı.

Almanya'da istihdam ilk çeyrekte düşük artış gösterdi

İngiltere’de işsizlik arttı

Gençlerde işsizlik yüzde 25'i geçti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)