BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş sürüyor----

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş sürüyor

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş sürüyor
03 Şubat 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 29 Ocak ile biten haftada beklentilerin üzerinde azalış göstererek 238 bin ile 3 haftanın en düşük seviyesine indi.

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 29 Ocak ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 23 bin kişi azalarak 238 bine geriledi. Beklentilerin üzerinde azalış göstererek 3 haftanın en düşük seviyesine inen işsizlik maaşı başvurularının bu dönemde 245 bin olması öngörülüyordu.

İşsizlik maaşı başvurularının sayısına ilişkin önceki haftanın verisi ise 260 binden 261 bine revize edildi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya kıyasla 7 bin 750 artarak 255 bin oldu.

Süregelen işsizlik başvuruları da 22 Ocak ile biten haftada bir önceki haftaya göre 44 bin azalışla 1 milyon 628 bine indi.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının iş gücü piyasasını etkilemesiyle geçen yılın mart ayı sonunda 6 milyon seviyelerine yükselerek zirve yapmıştı.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularına ilişkin son verilerin iş gücü talebinin güçlü kalmaya devam ettiğini ve Kovid-19 salgınında Omikron varyantının etkilerinin azalmaya başladığını gösterdiğini belirtti.

Almanya'da işsizlik ekonomik toparlanmayla azaldı

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik aralıkta geriledi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eşeksa03 Şubat 2022 17:55

    Eee başvurular azalmış nerdesiniz la ekolotistler hani onu izliyorduk bunu izliyorduk azalmış işde ne oldu mallları kitlediler millete çıksnnıza bilanço şöyle geldi banka böyle kar etti eee ne oldu ? Banka alan resmen ahmaktır elli kere dedim ahmaktır