BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı----

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı
10 Mart 2022 - 17:38 www.finansgundem.com

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üstünde artarak 11 bin yükselişle 227 bine yükseldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 11 bin yükselişle 227 bine yükseldi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmini 217 bindi. Devam eden başvurular 26 Şubat'ta sona eren haftada hafif değişimle 1,47 milyon olarak gerçekleşti. Haftalık dalgalanmayı işaret eden dört haftalık oynaklık ortalaması 500 artarak 230 bin 750'ye ulaştı.

Artış rakamı beklentilerin üstünde gelmiş olsa da uzmanlar bunun ülke geneli için yanıltıcı olabileceğini ve New York'ta 16 bin ve California'da 6 bin olarak gerçekkleşen artış çıkarıldığında daha geniş bir bozulmaya dair işaret görülmediğine dikkat çekti. 227 bin rakamı esas alınsa bile bunun 2019 ortalaması ve son 50 yılın en düşük rakamı olan 218 binin biraz üzerinde olduğuna vurgu yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta hükümet tarafından açıklanan rakamlarda Şubat ayı için 678 bin gibi güçlü bir istihdam verisi açıklanmıştı. Bu sayı Temmuz ayından bu yana en yüksek rakam oldu.

İşsizlik oranı ise Ocak ayına kıyasla yüzde 4'ten keskin bir düşüşle yüzde 3,8'e gerileyerek pandemi başladığından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD enflasyonunda yeni zirve

 

Ray Dalio: ABD’nin en büyük ekonomi sınavı yaklaşıyor

 

ABD’de banka birleşmeleri mercek altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)