BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de işsizlik başvuruları fırladı----

ABD'de işsizlik başvuruları fırladı

ABD'de işsizlik başvuruları fırladı
22 Temmuz 2021 - 15:46 www.finansgundem.com

İstihdam toparlanıyor gibi görünse de geçen hafta manzara değişti. İşsizlik yardımı alan Amerikalıların sayısı, pandeminin en düşük noktasından bu yana adeta patlama yaşadı.

ABD Çalışma Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, işsizlik başvurularının geçen hafta 368.000'den 419.000'e yükseldiğini söyledi.

Amerikalıların, pandemi azaldıkça daha fazla alışveriş yapıyor, seyahat ediyor ve dışarıda yemek yiyor olması, ekonomiyi canlandırıyor ve işletmeleri daha fazla işçi için mücadele etmeye zorluyor. İşe alımlar artıyor ancak işletmeler genellikle ödemeye istekli oldukları ücretlerde yeterli sayıda çalışan bulamadıklarını söylüyor.

Firmaların yeterli işçi bulamadıklarına dair şikayetleri, 22 eyaletin, haftada 300 dolarlık federal işsizlik ödeneğini erken bitirmesine neden oldu. Yirmi eyalet, biri serbest meslek sahibi ve konser çalışanlarına fayda sağlayan ve diğeri altı ay veya daha uzun süredir işsiz olan insanlara hizmet eden diğer iki federal programa katılımlarını sonlandırdı.

Diğer iki eyaletteki, Indiana ve Maryland'deki yetkililer, ek yardım programlarını sona erdirmeye çalıştılar, ancak mahkeme kararları tarafından engellendiler. Ulusal olarak, programların tümü Eylül ayı başlarında sona erecek.

Buna karşılık analistler, son derece bulaşıcı delta varyantı özellikle aşılanmamışlar arasında yayıldıkça, viral enfeksiyonlarda bir tetiklenmenin potansiyel ekonomik sonuçları konusunda endişeleniyorlar. Johns Hopkins Üniversitesi'nden alınan verilere göre, günlük yeni vakalar için yedi günlük ABD ortalaması, son iki hafta içinde 13.700'den 37 binin üzerine çıktı.

Prof. Dr. Ercan: Bu bölge 6.9 büyüklüğünde deprem üretmeye gebe

Avrupa'da vakalar artıyor! Yeniden korona alarmı

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)