BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ISM imalat endeksi ağustosta beklentileri aştı----

ABD'de ISM imalat endeksi ağustosta beklentileri aştı

ABD'de ISM imalat endeksi ağustosta beklentileri aştı
01 Eylül 2021 - 17:34 www.finansgundem.com

ISM imalat sanayi endeksi, ağustosta önceki aya kıyasla 0,4 puan artarak 59,9'a çıktı. IHS Markit tarafından açıklanan ağustos ayına ilişkin imalat sanayi PMI ise 61,1'e revize edildi

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, ağustosta bir önceki aya göre 0,4 puan artışla 59,9'a yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı.

ISM, ağustos ayına ilişkin imalat sanayi endeksini açıkladı.

Buna göre, ISM imalat endeksi, ağustosta bir önceki aya kıyasla 0,4 puan artarak 59,9'a yükseldi. Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen verinin 58,6 değerini alması öngörülüyordu. Endeks, temmuzda ise 59,5 değerini almıştı.

Üretim endeksi ağustosta aylık 1,6 puan artarak 60 olurken, yeni siparişlere ilişkin endeks 1,8 puanlık yükselişle 66,7 seviyesine çıktı. İstihdam endeksi ise söz konusu dönemde 3,9 puanlık azalışla 49 değerine indi.

Bu dönemde, imalat sanayinin 15 alt sektörü büyüme kaydederken, sadece 2 sektör küçülme gösterdi. Daralma gösteren sektörler tekstil ve metal olmayan mineral ürünler oldu.

IHS Markit'in imalat sanayi PMI verisi aşağı yönlü revize edildi

Öte yandan, uluslararası finansal araştırma kuruluşu IHS Markit tarafından açıklanan ağustos ayına ilişkin imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise 61,2'den 61,1'e revize edildi. İmalat sanayi PMI verisi, Temmuz’da 63,4 değerinde gerçekleşmişti.

IHS Markit'ten yapılan açıklamada, ağustos ayı verilerinin imalat sektöründeki iyileşmeye işaret ettiği, temmuz ayına kıyasla yaşanan düşüşe rağmen sektördeki genişlemenin üretimdeki hızlı artışlar ve yeni siparişlerle desteklendiği belirtildi.

PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektörde "genişlemeye", 50'nin altında kalması ise "daralmaya" işaret ediyor.

Euro Bölgesi imalat PMI 7 ayın en düşüğünde

Rusya'da imalat PMI ağustosta geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)