BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ISM imalat verisi 19 ayın en yüksek seviyesinde----

ABD'de ISM imalat verisi 19 ayın en yüksek seviyesinde

ABD'de ISM imalat verisi 19 ayın en yüksek seviyesinde
01 Eylül 2020 - 17:24 www.finansgundem.com

ABD'de imalat sektörü aktivitesi Ağustos'ta 19 ayın en yüksek seviyesine çıktı

 ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, ağustosta bir önceki aya kıyasla 1,8 puan artarak 56'ya yükseldi ve Ocak 2019'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 

ISM, ağustos ayına ilişkin imalat sanayi endeksini açıkladı.

Buna göre, ISM imalat endeksi, ağustosta bir önceki aya göre 1,8 puan artarak 56 değerine yükseldi. Bu değerle endeks, Ocak 2019'dan bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı. 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ve nisan aylarında sektörde daralma yaşandığına işaret eden, mayıs ayı itibarıyla ise toparlanma eğilimine giren veriye ilişkin piyasa beklentisi, ağustosta 54,5 değerini alması yönündeydi.

Söz konusu endeks, temmuzda ise 54,2 değerini almıştı.

Üretim endeksi ağustosta aylık 1,2 puan artışla 63,3 değerini alırken, yeni siparişlere ilişkin endeks 6,1 puanlık yükselişle 67,6 seviyesine çıktı. İstihdam endeksi de ağustosta 2,1 puan artışla 46,4 değerine yükseldi.

Bu dönemde, imalat sanayinin 18 alt sektöründen 15'i büyüme kaydederken sadece 3 sektör küçülme gösterdi. Daralma gösteren sektörler baskı, petrol ve kömür ürünleri ile mobilya olarak sıralandı.

IHS Markit'in imalat sanayi PMI verisi 53,1'e revize edildi

Öte yandan, uluslararası finansal araştırma kuruluşu IHS Markit tarafından açıklanan ağustos ayına ilişkin imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise 53,6'dan 53,1'e revize edildi.

Aşağı yönlü revizyona rağmen endeks, Ocak 2019'dan bu yana görülen en yüksek seviyeyi kaydetti. İmalat sanayi PMI verisi temmuz ayında ise 50,9 değerinde gerçekleşmişti.

IHS Markit'ten yapılan açıklamada, ağustos ayı verilerinin imalat sektöründeki "sağlam" bir iyileşmeye işaret ettiği belirtildi. 

PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektördeki "genişlemeye", 50'nin altında kalması ise "daralmaya" işaret ediyor.

ABD'de imalat PMI beklentinin altında kaldı 

New York borsası karışık seyirle açıldı

İSO Türkiye İmalat PMI Ağustos'ta 54,3 oldu

Avrupa'da imalat sanayi toparlanıyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)