BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de havayolu şirketleri için teşvik geliyor----

ABD'de havayolu şirketleri için teşvik geliyor

ABD'de havayolu şirketleri için teşvik geliyor
10 Nisan 2020 - 06:08 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki günlük Kovid-19 toplantısında Rusya lideri ve Suudi Kralı ile görüştüğünü, petrol anlaşmasının yakın olduğunu söyledi. Trump, havayolu şirketleri için de hafta sonu büyük bir paket açıklayacaklarını bildirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Korona virüsü salgını konusunda Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ülke ekonomisinin çok yakında yeniden faaliyete açılacağını umduğunu söyledi. Trump, ‘’ABD ekonomisi küçük değil büyük bir sıçrama yapacak,’’ dedi.

Korona Virüsü ile Mücadele Görev Gücü üyelerinin katıldığı toplantı, Trump’ın Suudi Arabistan Kralı Selman ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefon görüşmesi nedeniyle beklenenden geç başladı.

Görüşmenin iyi geçtiğini söyleyen Trump, ‘’Kendi endüstrimizin ve petrol endüstrisinin iyiye gitmesi için üretim ve OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ile ilgili önemli bir görüşme yaptık. OPEC bugün toplandı. Bir anlaşmaya yakın olduklarını söyleyebilirim. Yakında öğreniriz,’’ diye konuştu.

Haberlere göre, OPEC ve Rusya petrol üretimlerini yüzde 20’den fazla oranda azaltma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamış, fiyatları yükseltmek için ABD ve diğer üreticileri de bu çabaya destek vermeye çağırmıştı.

Trump da basın toplantısında çok fazla üretim olduğunu ve satılmadığı için de bu kadar petrolü depolayacak yer olmadığını söyledi. Trump, petrol fiyatının ne olması gerektiğine dair bir soruya da ‘’Minimum bir fiyat belirlememiz lazım ki petrol şirketleri iflas etmesin. Her şey yoluna girecek,’’ ifadelerini kullandı.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE TEŞVİK

Enerji şirketlerinin güçlü kalmasını sağlamak istediklerini söyleyen ABD Başkanı, ulusal havayolu şirketleri için de hafta sonunda büyük bir teşvik paketi açıklayacaklarını bildirdi.

Korona virüsü salgınının hava yolu şirketlerini ağır şekilde vurduğunu söyleyen Trump, şirket çalışanlarının işlerini koruması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

‘’İnsanlar daha az besleniyor ve ABD’li çiftçiler zarar görüyor’’ diyen Trump, çiftçilere de yardım edileceğini kaydetti.

Trump korona virüsüne karşı yürütülen çalışmalara da değindi. ''Korona virüsüne karşı 19 tedavi üzerinde klinik deneyler yürütülüyor, 26 tedavi de deneyler için hazırlanıyor,’’ diyen Trump, 325 milyon kişinin test edilmesininse mümkün olmadığını söyledi.

Suni solunum cihazlarına ihtiyaç olduğunu artık çok duymadıklarını da savunan Trump, ‘’Bence çok, çok iyi durumdayız’’ dedi. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)