BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de hanehalkı harcamalardaki artışa ilişkin beklenti 9 yılın zirvesinde----

ABD’de hanehalkı harcamalardaki artışa ilişkin beklenti 9 yılın zirvesinde

ABD’de hanehalkı harcamalardaki artışa ilişkin beklenti 9 yılın zirvesinde
14 Mart 2022 - 20:41 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, Amerikalı tüketicilerin kısa ve orta vadeli enflasyon beklentilerinin Şubat'ta yeniden yükseliş gösterdiğini bildirdi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentilerine ilişkin anket yayımladı.

Ankete göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi Ocak'ta 0,2 puan artışla yüzde 6'ya çıktı. Bir yıllık süreçte hanehalkı harcamalardaki artışa ilişkin beklenti ise yüzde 5,5'ten yüzde 6,4'e yükselerek Haziran 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
New York Fed, Şubat ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarını yayımladı.

Yaklaşık 1300 hane halkının katılımıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi Ocak'ta 0,2 puan artışla yüzde 6'ya çıktı.

Böylece, kısa vadeli enflasyon beklentisi, geçen yıl Kasım'da olduğu gibi, yeniden anketin yapılmaya başlandığı 2013'ten bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti.

Gelecek 3 yıllık süreci kapsayan orta vadeli enflasyon beklentileri de aynı dönemde 0,3 puan artarak yüzde 3,8'e tırmandı.

Amerikalı tüketicilerin kısa ve orta vadeli enflasyon beklentileri, Ocak ayında düşüş göstererek sırasıyla yüzde 5,8'e ve yüzde 3,5'e gerilemişti.

Bir yıllık süreçte harcamalardaki artışa ilişkin beklenti yüzde 5,5'ten yüzde 6,4'e yükselerek Haziran 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Gıda ve benzin kalemlerindeki fiyat artışlarının bir yıllık süreçte hızlanması beklenirken, gıda fiyatlarının yüzde 9,2 ve benzin fiyatlarının yüzde 8,8 artacağı tahmin edildi. Aynı dönemde kira artışına ilişkin beklenti ise yüzde 10,1 oldu.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat'ta yıllık yüzde 7,9 ile 1982'den bu yana kaydedilen en büyük artışı gösterdi.

Biden, ülkesinde rekor kıran TÜFE'den Putin'i sorumlu tuttu

 

ABD'den Venezuela konusunda geri adım

 

ABD'de evsizlere silahlı saldırı

 

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)