BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de halkın borçlanma oranında rekor artış----

ABD’de halkın borçlanma oranında rekor artış

ABD’de halkın borçlanma oranında rekor artış
07 Mayıs 2022 - 10:32 www.finansgundem.com

Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ve gıda fiyatlarındaki artışın rekor seviyelere ulaşması ABD halkını satın alma gücünü eritiyor. Geçinmekte zorlananlar ise soluğu bankada alıyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cuma günü yayınlanan Federal Rezerv verilerine göre, Mart 2022 için tüketici borç seviyeleri mevsimsellikten arındırılmış yıllık %14 artışla 52.4 milyar dolar arttı . Kredi kartlarını da içeren rotatif krediler ise %21,4 arttı.

40 yılın en yüksek enflasyonu son 12 ayda ortalama yüzde 5.5 oranında artan saatlik kazançları eritiyor. Ayrıca gıda fiyatlarında son bir yılda yaşanan yüzde 9’luk artış ve enerji fiyatlarındaki hızlı artış ABD halkının alım gücünü zayıflatıyor.

FED’in faiz artırımı sonrası kredi kartı başta olmak üzere tüm kredilerin faizlerinde artış anlamına geliyor. Aylık asgari ödemeyi yapmayanlar için kredi kartı borcunu ödemek daha da zorlaşacak. Lending Tree'nin Baş Analisti Matt Schulz, artan faizlerin önümüzdeki dönemde kredi maliyetlerini de önemli oranda artıracağını belirtiyor.

Schulz, borçlanma oranlarındaki artışı iki nedene bağlıyor. Birinci olarak karantina döneminde ertelenen taleplerin bir anda artmasını gösteren Schulz, ikinci neden olarak da artan gıda ve enerji fiyatlarının bütçeleri zorlaması nedeniyle halktın krediye yöneldiğini belirtiyor.
Schulz, kredi kartı borcundaki artışı bir risk olarak görülmesi gerektiğini vurguluyor.

Eski Fed üyeleri sert faiz artırımı istiyor

Avrupa'da borç zirve yaptı

İngiltere’de tüketici borçlanmaları son beş yılın en yüksek seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)