BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaABD'de halka açık esrar şirketleri rekorlar kırıyor----

ABD'de halka açık esrar şirketleri rekorlar kırıyor

ABD'de halka açık esrar şirketleri rekorlar kırıyor
17 Ocak 2020 - 10:27 www.finansgundem.com

ABD'de tıbbi esrar satışlarının serbestleşmesiyle esrar tarımına yönelen şirketler kazançlı çıktı. Kâr beklentileriyle göz dolduran şirketler Nasdaq hisselerinde kendinden söz ettiriyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika'da tıbbi esrar satışlarının serbest bırakılmasından sonra Amerika'da esrar tarımı yeni şirketlerin ortaya çıkmasının önünü açtı. Piyasaya rekorlar kırarak giren ABDli esrar şirketleri halka açılarak Nasdaq'ta dikkat çeken hisseler arasına girmeye başladı.

Amerikan şirket Akerna esrar endüstrisiyle Nasdaq’a hızlı bir giriş yaptı. Akerna şirketi Ekim 2018 yılında Billingsley ve MJ Freeway şirketlerinin rakipleri MTech şirketi karşısında birleşmesiyle ortaya çıkan bir şirket.

2020 ilk çeyreğinde 3.2 milyon dolar kâr beklentisiyle giren Akerna’nın bu beklentisi önceki çeyreğe göre %39 daha fazla. Yakın zamanda Avrupa’ya ve Orta Amerika’ya açılan şirket yeni iş imkanları da sağlıyor.

2019 kasım ve aralık ayları arasında şirketin stokları %140 büyüdü. Şirket aralık ayında ayında yeni finans müdürünü açıkladı ve Kanada merkezli teknoloji tedarikçisi Ample Organics’le 45 milyon dolarlık anlaşmasıyla Kanada pazarına da girmiş oldu.

Akerna sıradan bir Akerna' nın, kökleri teknolojiye dayandığından, gelişimi artık tam olarak kenevir üretimi veya dağıtımına dayanmıyor. Şirket başarısını bu çok yönlülüğüne borçlu. “Esrar ekonomosi Akerna’yla yayılıyor” şirket CEO’su Jessica Billingsley endüstrinin omurgalarından birisi olduklarının altını çizdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman17 Ocak 2020 22:42

    Aslında Türkiyede esrar için kullanılan bitkilerin alası yetişiyor.isterlerse Türkiye tarım ülkesi bu bitkiler yetiştirilip ihraç edilebilir.Kanunlara uygun şekilde yani ekmek kapısı açılsın ihtiyaçsa bir zamanlar Türkiyede haş haş ekimi mevcuttu ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyordu.Tekrar başlanabilir.Onlar sigara içer gibi esrar içiyorlar galiba.