BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de gündem çocuklara aşı----

ABD'de gündem çocuklara aşı

ABD'de gündem çocuklara aşı
26 Temmuz 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Okula dönüş mevsimi Amerika’nın birçok bölgesinde yakın zamanda başlayacağından birçok aile ve öğretmen çocuklar için Kovid aşılarının ne zaman hazır olacağını sorguluyor.

Şu anda, 12 yaş ve üstü Amerikalılar için Kovid aşıları mevcut, bu da birçok ortaokul ve lise öğrencisinin okul yılı başlamadan önce aşılanabileceği anlamına geliyor.

Uzmanlar yine de aşı seviyelerinin oldukça düşük kaldığı inancında… Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine göre, 12 ila 15 yaşındakilerin yalnızca yaklaşık %26’sı 16-17 yaş aralığındakilerin yalnızca yaklaşık %38’i her iki doz aşısını yaptırmış durumda.

12 yaşın altındaki çocuklar için halen bir bekleme dönemi var. Aileler bu hafta FDA’nın çocuklara aşılar için yakında onay vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Joe Biden’den bazı umut verici haberler aldı.

Sözcü Gazetesi'nden Tayfun Hopali'nın haberine göre; Biden, “Bana belirli bir tarih vaat etmiyorlar. Benim beklentim, bir araya getirdiğimiz bilim adamlarından oluşan bir grupla konuşurken aldığım değerlendirmede 12 yaş altı çocuklarımızın % 20’den fazlası ve bu alandaki diğerleri belki de okul yılının başında olabilir. Ağustos sonunda, Eylül başında, Ekim’de nihai bir onay alacaklar”dedi.

Ancak bir FDA yetkilisi geçen hafta NBC News’e aşıların kış ortasına kadar hazır olmasının beklenmediğini söyledi. Fauci, 4 yaşındaki çocukların “Muhtemelen 2021 takvim yılının sonuna geldiğimizde ve en geç 2022’nin ilk çeyreğine kadar aşılanabilecekler” dedi.

Moderna ve Pfizer-BioNTech’in 12 yaşından küçük çocuklar için Kovid-19 aşılarının denemelerini Mart ayında başlattığı ve sonuçların sonbaharda tekrar beklendiği düşünülürse bu mantıklı.

En son KFF Kovid-19 Vaccine Monitor raporuna göre, küçük çocuğu olan ailelerin yaklaşık %27’si, mümkün olan en kısa sürede çocuklarını hemen aşılatacaklarını söylüyor. Ancak birçoğu “bekleyip görmek” istediklerini veya zorunlu olmadıkça çocuklarına hemen aşı yaptırmak istemediklerini söyledi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Analiz26 Temmuz 2021 12:20

    Rezalet çıkarları için çocukları aşıya kurban etmek sadece tahmini oluşumlara dayanarak akıl tutulması neden aşıya karşı olunduğu görmezden gelinerek

  • CRX26 Temmuz 2021 11:27

    Çocuklarıda anlamsız aşı ile zehirleyecekler inanılmaz sürekli aşı propagandası