BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de gençler orduya katılmak istemiyor----

ABD'de gençler orduya katılmak istemiyor

ABD'de gençler orduya katılmak istemiyor
28 Haziran 2022 - 09:34 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan bir Savunma Bakanlığı anketine göre 17-24 yaş arası yurttaşların yalnızca yüzde 9'u silahlı kuvvetlerde hizmet etmek istiyor. Orduya katılmaya istekli genç Amerikalıların sayısı son 15 yılın en düşük seviyesinde.

Pentagon'da işe alım krizi yaşanıyor. NBC tarafından yayınlanan bir iç Savunma Bakanlığı anketine göre 17-24 yaş grubunun yüzde 9'u orduya katılmak istiyor. Bu, 2007'den beri kaydedilen en düşük oran.

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi, ordunun şu anda bir "işe alım krizi" ile karşı karşıya olduğunu, işe alım için uygun aday sayısında yüzde 29'dan yüzde 23'e kadar bir düşüş olduğunu belirtti.

Yetkili, NBC'ye verdiği demeçte, "Ordu küçüldükçe ve halk üniformalılara daha az aşina hale geldikçe, kriz büyüdü, korona virüs de bunu hızlandırdı" ifadesini kullandı.

Kendi çıkarlarını düşünüyorlar

Obezite, uyuşturucu kullanımı veya sabıka kayıtları yüzünden artan sayıda diskalifiye nedeniyle potansiyel işe alım havuzu giderek küçülürken, genç Amerikalıların artan bir kısmı askerlik hizmetinin kendi çıkarlarına olmadığına inanıyor.

Pentagon tarafından ankete katılanların yarısından fazlası veya yüzde 57'si, orduya katılmanın "duygusal veya psikolojik sorunlara" sebep olacağını ifade ederken, benzer bir sayı "fiziksel sorunlar" ile ilgili endişeleri dile getirdi.

Askere alma hedefinin yalnızca yüzde 40'ını tutturabildi

Yaz dönemi lise mezuniyetlerini takiben işe alım için genellikle en aktif dönem olsa da, Ordu, 30 Eylül'de sona erecek olan bu mali yılda askere alma hedefinin sadece yüzde 40'ını tutturabildi.

Toplam 50 bin yeni havacı olsa da yılın bu noktasında olması gerekenden 4 bin daha az asker var.(NBCNews)

Pentagon, Ukrayna'ya verilecek askeri yardımın detaylarını açıkladı

Pentagon'dan Beyaz Saray'a transfer

Pentagon: Rusya, Donbas bölgesinde çok sınırlı ilerleme kaydediyor

Pentagon: ABD'nin gönderdiği 90 obüs sisteminin yarısı Ukrayna'ya ulaştı

Pentagon Sözcüsü: Savaş doğuda yoğunlaşıyor

Pentagon, Ukrayna'ya desteğe devam edildiğini açıkladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)