BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporABD'de FIFA'dan 16 isme soruşturma----

ABD'de FIFA'dan 16 isme soruşturma

ABD'de FIFA'dan 16 isme soruşturma
04 Aralık 2015 - 02:43 www.finansgundem.com

​ABD Adalet Bakanlığı: Eski ve mevcut 16 FIFA yetkilisi hakkında tehdit, şantaj, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla soruşturma açıldı

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, FIFA’daki yolsuzluk operasyonu kapsamında yeni kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını bakanlıkta düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Brooklyn’deki federal jürinin futbol dünyasıyla bağlantılı eski ve yeni 16 kişi hakkında soruşturma açtığını belirten Lynch, “Bu kişilerin arasında Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) başkanlarını da bulunuyor. Honduraslı Alfredo Hawit ile Paraguaylı Juan Angel Napout aynı zamanda FIFA başkan yardımcıları ve yürütme kurulu üyeleridir. Bu 16 yeni davalı şantajın yanı sıra uzun süredir mevkilerini finansal gelir elde etmek için kullanmakla suçlanıyor” diye konuştu.

Bu kişilerden Hawit ile Napout’un sabah saatlerinde FIFA’nın toplantıları için gittikleri Zürih’te gözaltına alındığını hatırlatan Lynch, diğerlerinin de gözaltına alındıktan sonra ABD’ye getirilmesi için çabaladıklarını kaydetti.

Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, haklarında soruşturma başlatılan 16 kişinin ismi paylaşıldı. Açıklamada, bugünkülerle birlikte haklarında soruşturma başlatılan kişi ve kurumların sayısının 41'e ulaştığı kaydedildi. Bunlardan halihazırda 12 kişi ve iki spor dağıtım şirketinin devam eden soruşturma kapsamında suçlu bulunduğu ifade edildi. 

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin ABD'ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel'in yargı süreci devam ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)