BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de FETÖ'ye ilk kilit----

ABD'de FETÖ'ye ilk kilit

ABD'de FETÖ'ye ilk kilit
26 Ocak 2019 - 06:11 www.finansgundem.com

Pensilvanya’daki FETÖ kampının giderek büyümesi ve üyelerinin sayısının artması bölge halkının tepkisini çekti. Örgütün, çiftlik ürünleri satılan marketi şehir meclisi tarafından kapatılırken, polisin denetimleri de arttı

FETÖ’nün Pensilvanya’daki Allentown şehrinde bulunan gıda marketinin geçen aralık ayında kapatıldığı ortaya çıktı. Cumhuriyet'teki habere göre FETÖ’nün “Altın Nesil” kampının yanında bulunan ve 26 Ekim 2016’da hizmete giren marketin, bölge sakinlerinin şikâyeti sonrası Allentown şehir meclisinin 1 Aralık’ta aldığı kararla lisansı iptal edildi. Şehir meclisinin aldığı karara “yerel otoritelere ve kanunlara itaatsizlik” gerekçe gösterilirken “Naturlich Amish Yogurt and Artisanal Cheese” ismiyle faaliyette bulunan tesise başta NBA’de oynayan basketbolcu Enes Kanter olmak üzere FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen çok sayıda ismin ziyarette bulunduğu belirtildi.

Hıristiyan ismini kullanıyorlar

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in de kaldığı Pensilvanya’daki “Altın Nesil” kampının aşçısı Murat Hokka adına kayıtlı olan şirketin “Amish” adını kullanarak, teknolojiye karşı olan tutucu Hıristiyan cemaatin ismini kullanması dikkat çekerken, söz konusu cemaatin de FETÖ gibi Pensilvanya ve çevresinde yer alması soru işaretleri yarattı.

Bir başka dikkat çekici nokta ise tesisin, lisans iptalinden kısa süre önce kapanma kararı alarak, zararına satışlar için duyuru yapması oldu. Yapılan açıklamada, markanın yeniden yapılanmaya gittiği belirtilirken, 31 Kasım tarihine kadar, süt ve yumurta dışındaki tüm ürünlerde yüzde 35 oranında indirim yapılacağı açıklandı. Öte yandan açıklamada, markanın kısa süre sonra yeniden faaliyete geçeceği ve ürünlerin yerel marketlerde yer alacağı vurgulandı. Ayrıca markette satılan ürünlerin FETÖ kampının 100 metre ilerisinde bulunan bir çiftlikte üretildiği iddia edilirken, çiftliğin çok yüksek güvenlik önlemleri ile korunması dikkat çekti.

PKK ziyaretleri

Cumhuriyet'teki haberde açıklamalarına yer verilen bölge sakinlerinden John Favere, FETÖ’nün Allentown ve civardaki yerleşim yerlerinde çok sayıda mülk edindiğini ve çok sayıda işletmenin de FETÖ üyelerine ait olduğunu söyledi. Favere şöyle konuştu: “Başlarda burada pek sorun yaratmıyorlardı, ama son zamanlarda sayıları çok arttı ve kamplarının çevresinde ve Saylorsburg Kasabası’nda Gürcistan, Afganistan ve Irak gibi ülkelerden çok sayıda yeni üye yerleşti. Bu üyeler özellikle Türkiye’deki darbe girişiminin ardından daha sık bu bölgeye gelmeye başladılar. O dönemde PKK ve PYD’nin sempatizanları da buradaki kampa sık sık ziyarete geliyordu.”

‘ABD için de tehdit’

Örgütün, civardaki çok sayıda işletmeyi ele geçirdiğini, bu yüzden de bölge halkının iş yapamaz hale geldiğini kaydeden Favere örgütün Türkiye için olduğu kadar ABD için de tehdit olduğunu savundu ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kişiler bölgede çok güçlü. Kasaba halkı, herhangi bir imar işi için en az iki yıl beklemek zorunda, ama örgüt kampa devamlı yeni binalar yapmasına karşın, imar izni almakta hiç zorlanmıyor. Burada iş yapmak için Gülen’in yakını olmanız gerekiyor. Örgütü bölgede Howard A. Beers isimli bir iş insanı himaye ediyor. Bize zengin olacağını yıllar önce söylemişti. Belediye toplantılarında devamlı onları koruyor ve şikâyetleri de görmezden geliyor. Kendisi bir Hıristiyan, ama hep onlarla birlikte. Gülenciler de Müslüman olduklarını söylüyor, ama Müslüman gibi yaşamıyorlar. Bu insanlar ABD’de basını da kontrol ediyorlar. Yaptıkları işleri basına duyurmaya çalıştığımızda hep engelle karşılaşıyoruz. ABD’nin geleceği için endişeleniyorum. Jonestown ve Waco benzeri bir katliamdan bile çekiniyoruz.”

Polis denetimi arttı

Öte yandan son dönemde hem FBI hem de yerel polis, FETÖ kampı ve çevresindeki mülkler üzerindeki denetimleri sıklaştırdı. Bir süre öncesine kadar örgütün işletmelerine ilişkin şikâyetleri almayan yerel polisin geçen kasım ayından itibaren denetim ve inceleme yapmaya başladığı öğrenilirken bölge sakinlerinin örgüte yönelik tepkisinin arttığı kaydedildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ckync26 Ocak 2019 17:14

    Perişan olurlar inşallah. Yeşiller birbirlerini

  • Mustafa Kıraç26 Ocak 2019 09:48

    İyi hoş haber de haberi keşke kanal a veya ATV ağzıyla hazırlamasaydi cumhuriyet gazetesi. Pkk pyd sempatizanları geliyormuş filan demiş eleştirel ağızla. Yalan kokuyor olması ayri bir konu, Kürtlere suriye veya Kuzey Irak'ta ABD nin bakışı da ortadayken çok şüpheli bir yazı gibi geldi. Merakla ve dikkatle okudum, marketin kapatılması filan doğrudur ama o bölge halkından yorumcu yorumu çok ilginç. Bölgede eylem yapan Perinçek uzantılı john, johnny, jack lerden biri olmasın mikrofon uzattığıniz kişiler? E malum bir yargı darbesiyle cumhuriyet gazetesini Perinçek ekibine hediye etti ya hasmetmeap geçenlerde.

  • tarik26 Ocak 2019 07:06

    abd'de greek(yunan) ya da amish yoğurdu satılıyor. ama turkish yoğurt diye marka yok maalesef. erzincanlı birii chobani(çoban) diye bir marka çıkardı,o yaygın. üzerinde geek yogurt yazıyor ama