BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de federal çalışanlara aşı zorunluluğu geliyor----

ABD'de federal çalışanlara aşı zorunluluğu geliyor

ABD'de federal çalışanlara aşı zorunluluğu geliyor
28 Temmuz 2021 - 06:44 www.finansgundem.com

Delta varyantı tüm hızıyla yayılırken birçok ülkede aşı karşıtları da önlemlere direniyor. Başkan Biden Ulusal İstihbarat Dairesi’ni ziyareti sırasında bir soru üzerine federal çalışanlara zorunlu aşı olasılığını değerlendirdiklerini doğruladı

ABD Başkanı Joe Biden, korona virüsün daha bulaşıcı Delta varyantının Amerika’da hızla artması ve Amerikalılar’ın önemli bir bölümünün hala aşıyı reddetmesi nedeniyle, tüm federal çalışanların korona virüse karşı aşılanmasını zorunlu tutmayı değerlendirdiklerini söyledi.

Ulusal İstihbarat Dairesi’ni ziyaretinde açıklamalar yapan Başkan Biden, bir muhabirin sorusu üzerine yönetimin bu olasılığı değerlendirdiğini doğruladı.

Söz konusu açıklama, Muharip İşleri Bakanlığı sağlık çalışanlarının korona virüs aşısı olmayı zorunlu kılan ilk federal daire olmasından bir gün sonra geldi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jen Psaki de, yönetimin "iş gücünü korumanın ve daha fazla hayat kurtarmanın yollarını aramaya devam edeceğini" söylemiş ve benzer zorunlulukları uygulayacak diğer federal dairelere kapıyı açık bırakmıştı.

Biden, aynı gün ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamanın Delta varyantına karşı sahip olunan en önemli korunma yönteminin aşı olmak olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Biden, Delta varyantından en çok etkilenen bölgelerde daha fazla aşı yapılması ve maske takılmasının, Amerika’nın 2020 yılında yaşadığı kapanmanın önüne geçeceğini belirtti.

Biden, bu bölgelerde yaşayan tüm Amerikalılar’ın CDC kılavuzuna uymalarını umduğunu söyleyerek, kendisinin de bu bölgeleri ziyaret edeceğini kaydetti.

Başkan Biden öğrencilerin maske takmasının rahatsız edici olduğunu ama bunun onlara en iyi koruma altında, sınıf arkadaşlarıyla birlikte olma ve eğitim alma şansı vereceğini ekledi.

Reuters, CNN kanalına dayandırdığı haberinde Biden’ın federal memurlar ve sözleşmeliler için aşı zorunluluğu kararını Perşembe günü açıklayacağını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)