BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de enflasyonun yüksek kalması bekleniyor----

ABD'de enflasyonun yüksek kalması bekleniyor

ABD'de enflasyonun yüksek kalması bekleniyor
11 Nisan 2022 - 09:03 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı, Fed'in adımları fiyat artışlarının hızını düşürse de enflasyonun bu yıl ve gelecek yıl yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in faiz artırımları ve diğer adımlarının, konut, araç kredilerini ve diğer kredileri daha pahalı hali getirmesinin aşırı talebin azalmasına yardım edeceğini ve fiyat baskılarını aşağı çekeceğini belirtirken, "Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefini yakalaması zaman alacak. Enflasyon bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2 hedefinin üzerinde kalmaya devam edecek" diye konuştu.

Fed'in daha agresif bir hızla faiz artırmasını savunan isimlerden olan Mester, daha sıkı para politikasına rağmen cari ekonomik büyümesin ve güçlü istihdam piyasasının devam edeceği konrusunda "iyimser" olduğunu da vurguladı.

Mester, "Aşırı talebi ekonomiyi resesyona itmeden azaltabileceğimizi düşünüyorum. Enflasyonun kontrol altına alınması çok önemli. Bu şu anda en büyük meydan okuma" diye konuştu.

ECB üyeleri faizleri artırma konusunda aynı görüşteler

 

ABD'nin dev bankalarının yatırım bankacılığı gelirlerinde yavaşlama

 

Fed'in sıkılaştırması gelişen ülkeleri nasıl etkiler?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)