BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de endeksler yükselişle açıldı----

ABD'de endeksler yükselişle açıldı

ABD'de endeksler yükselişle açıldı
19 Ağustos 2019 - 16:58 www.finansgundem.com

ABD'de endeksler güne yükselişle başladı

Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu, ABD ve Çin arasındaki duruma ilişkin olumlu mesajlar vermesinin ardından, Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Çinli Huawei'nin bazı faaliyetlerine uyguladığı yaptırımları 90 gün ertelemesi piyasalardaki alımları güçlendirdiğini belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü merkez bankaları üst düzey yetkilileriyle bir araya geleceğini aktaran analistler, "Para Politikası İçin Zorluklar" başlığı altında düzenlenecek Jackson Hole toplantılarında yapılacak açıklamaların, Fed'in bundan sonraki aksiyonları için sinyal niteliği taşıyabileceğini kaydetti.

Son durumda Fed'in eylül toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimine gideceği ihtimalinin tamamen fiyatlandığına dikkati çeken analistler, bankanın temmuz toplantısına ilişkin karar metninde de bu yönde ipuçları aranacağını ifade etti.

Bu gelişmelerle, açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 1,07 kazançla 26.164,07 puan, S&P 500 endeksi yüzde 1,19 artışla 2.923,02 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,39 primle 8.005,398 puan seviyelerinde seyrediyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)