BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de endeksler yaklaşan Trump-Xi zirvesi öncesi dalgalandı----

ABD'de endeksler yaklaşan Trump-Xi zirvesi öncesi dalgalandı

ABD'de endeksler yaklaşan Trump-Xi zirvesi öncesi dalgalandı
28 Haziran 2019 - 09:40 www.finansgundem.com

ABD'de hisse senetleri üzerinde yaklaşan Trump-Xi zirvesi, Fed'in faiz politikasının yılın geri kalanı için nasıl şekillenebileceğine yönelik haber akışı ve makroveriler etkili oldu

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,04 azalışla 26.526,58 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,38 kazançla 2.924,92 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,73 değer kazancıyla 7.967,76 puan seviyelerinde seyretti.

ABD’de hisse senetlerinin gündeminde G20 Liderler Zirvesi’nde ABD ile Çin liderleri arasında gerçekleşecek ticaret müzakerelerine yönelik haber akışı ağırlık kazandı.

ABD’de hafta boyu endeksler üzerinde ağırlık yapan hususlardan bir diğeri olan Fed faiz oranlarına dair birden fazla faiz indirimine gidilmesi beklentisi arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Fed'in gösterge faizi Eylül ayında 25 baz puan ve Aralık ayında 25 baz puan düşürmesini bekliyor. Geçen hafta gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi, ekonomistler sadece bir Faiz indirimi bekliyorlardı.Böylelikle ekonomistlerin faiz indirimine ilişkin beklentileri, piyasanın beklentilerine yaklaşsa da, aradaki fark tam olarak kapanmadı.

Ekonomistler Fed'in ne yapacağı konusundaki değerlendirmelerinde yatırımcılara göre biraz daha temkinli tutumlarını sürdürürken yatırımcılar gevşeme çevriminin Temmuz ayında başlamasını ve yıl sonuna kadar yaklaşık üç çeyrek puanlık indirimin olmasını bekliyorlar.

Veri ajandasında ise,  ABD’de 1. çeyrek yıllıklandırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) önceki çeyreğe göre yüzde 3,1 arttı. Beklentiler büyümenin yüzde 3,2 artış kaydetmesi yönündeydi.

Ekonomistler küresel büyümedeki yavaşlama ve ticaret savaşlarının güveni sarsmasıyla büyümenin yılın ikinci çeyreğinde yavaşlayabileceğini belirtiyor. Bloomberg anketine katılan analistler ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret politikaları ve yavaşlayan küresel büyümenin şirketleri işe alımlar ve harcama konusunda daha isteksiz hale getireceğini bu nedenle de büyümenin ikinci çeyrekte %1.8 ile 2 yılın en düşük seviyesine inebileceğini öngörüyor.

ABD’de açıklanan diğer veriye göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 220 bin seviyesindeki medyan beklentisiene karşın 227 binle 7 haftanun en yüksek seviyesine çıktı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)