BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de endeksler teknoloji sektörü öncülüğünde geriledi----

ABD'de endeksler teknoloji sektörü öncülüğünde geriledi

ABD'de endeksler teknoloji sektörü öncülüğünde geriledi
26 Haziran 2019 - 08:54 www.finansgundem.com

ABD'de hisse senetleri teknoloji sektörü öncülüğünde satış ağırlıklı seyretti

ABD'de hisse senetleri ticaret savaşı ve jeopolitik gerilim açısından önem taşıyan kritik haftada gerilmesini sürdürdü.

Nasdaq Teknoloji Endeksi’nde satışlar yüzde 1,5’a yakın seyretti. Bloomberg’e konuşan Trump yönetimi yetkililerinin G-20’ye dair bir anlaşma beklentisinin olmadığını belirtmeleriyle teknoloji cephesinde sert satışlar yaşandı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,67 satışla 26.548,22 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0.95 gerileyerek  2.917,38 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,51 azalışla 7.884,72 puan seviyelerinde seyretti.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin arttığını ve  son zamanlarda politika yapıcılar arasında faiz indirimine gidilmesi fikrinin güçlendiğini söyledi. Powell, "Fed, verileri yakından izliyor ve buna uygun davranıyor. Ve bekleyip görmek istiyoruz, çünkü son dönemdeki değişiklikler son derece hızlı" şeklinde konuştu.

Makroveri ajandasında, ABD'de Conference Board Tüketici Güveni ticaret savaşlarının etkisiyle Eylül 2017'den beri en düşük seviye olan 121.5'e indi.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta 5 ayın en düşük seviyesine inerek konut sektörünün düşük faizlere rağmen yavaşladığını gösterdi. Bugün açıklanan veriye göre yeni konut satışları Mayıs'ta %7.8 düşerek 626 bin oldu

Hafta başından bu yana jeopolitik tansiyon artmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü İran'a yönelik yeni yaptırımlar getiren bir başkanlık kararnamesine imza attı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün ise ABD'nin yaptırımlarının diplomatik yolun ilelebet kapanması anlamına geldiğini söylemesiyle ABD-İran gerginliği derinleşmeye devam etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)