BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de emlak firmaları Compass ve Redfin işten çıkarmaya gidiyor----

ABD'de emlak firmaları Compass ve Redfin işten çıkarmaya gidiyor

ABD'de emlak firmaları Compass ve Redfin işten çıkarmaya gidiyor
14 Haziran 2022 - 22:54 www.finansgundem.com

Ülkede konut piyasasında yaşanan yavaşlama sonucu Compass çalışan sayısını yüzde 10, Redfin ise yüzde 8 azaltacak

 ABD'de emlak sektöründe faaliyet gösteren Compass ve Redfin şirketleri, mortgage (konut kredisi) oranlarının yükseldiği ve konut satışlarının düştüğü bir dönemde, çalışan sayılarını azaltma kararı aldıklarını duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerde, Compass'ın çalışan sayısının yüzde 10, Redfin'in ise yüzde 8 azaltılacağı belirtildi.

İki şirketin küçülmeye gitme kararı almasının ardından Compass'ın hisseleri yüzde 10'a ve Redfin'in hisseleri yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

SIFIR VE İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARINDA AZALMA

ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyeye ulaşması ve mortgage oranlarının yükselmesiyle son dönemde konut satışlarında düşüş görülmeye başlanmıştı.

Ülkede yeni konut satışları, nisanda aylık yüzde 16,6 azalışla 2 yılın en düşük seviyesine gerilerken, aynı ayda ikinci el konut satışları aylık yüzde 2,4 azalmıştı.

İkinci el piyasasında medyan konut fiyatları ise nisanda yıllık yüzde 14,8 artarak 391 bin 200 dolar ile rekor seviyeye yükselmişti. ABD'de nisanda satışa çıkan yeni konutların medyan satış fiyatı da yıllık bazda yaklaşık yüzde 20 artarak 450 bin 600 dolara çıkmıştı.

Ülkede mortgage talebi ise faiz oranlarının artmasıyla geçen habdaftalarda 22 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 5,33'ten yüzde 5,40'a yükselmişti.

ABD'de mortgage talebi 22 yılın en düşük seviyesine geriledi

 

ABD'de mortgage başvuruları düştü

 

Nobel ödüllü iktisatçı: Kripto borsaları mortgage krizine benziyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)