BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de duvar krizi dinmiyor----

ABD'de duvar krizi dinmiyor

ABD'de duvar krizi dinmiyor
11 Şubat 2019 - 11:42 www.finansgundem.com

ABD Kongresi'nde Meksika sınır duvarına ilişkin görüşmeler tıkandı, kamu hizmetleri tekrar durabilir

ABD Kongresi'nde bazı kamu hizmetlerin ödenekleri hakkında yapılan müzakereler, Cumhuriyetçi ve Demokratların Meksika sınırına örülecek duvara ayrılan fon ve sınırda tutuklananların sayısı konusunda herhangi bir mutabakata varamaması nedeniyle tıkandı.

Kongre'de ödenek konusunda mutabakata varılamaması halinde ABD'nin sınır güvenliğinden sorumlu bakanlık ve bazı federal kurumlar Cuma günü ödeneksiz kalacak.

Fox News Sunday'e dün konuşan Cumhuriyetçi senatör Richard Shelby, "Görüşmeler şu anda tıkandı" diyerek açmazın Demokratların ABD'ye yasadışı olarak gelen kişiler için tutukevlerinde yatak sayısının sınırlanması taleplerinden kaynaklandığını belirtti.

Demokrat Senatör Jon Tester ise Fox'a yaptığı açıklamada "Bu bir müzakere. Müzakereler nadiren sorunsuz ilerliyor" diyerek anlaşmaya varılacağına dair umutlu olduğunu söyledi. Shelby, Pazartesi'ye kadar anlaşmaya varılmasına yüzde 50 ihtimal verdi. Ancak adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada başka görüşmeler planlanmadığını belirtti.

Senatörler Pazartesi'ye kadar ödenek üzerinde anlaşmaya varıp tasarıyı Temsilciler Meclisi ve Senatosu'dan geçirmeyi ve Başkan Donald Trump'a Cuma gününe kadar imzalatmayı planlıyorlardı.

Meksika sınırına duvar örmek için Kongre'den 5.7 milyar dolar isteyen Trump, 25 Ocak'ta bu ödeneği alamadan kamu hizmetlerinin tekrar başlatılmasına olanak veren bir anlaşma imzaladı. Böylece 35 gün süreyle duran kamu hizmetleri tekrar başlatıldı ve muhalefetteki Demokrat Parti siyasi bir zafer kazanmış oldu.

Trump'ın imzaladığı bu anlaşma Kongre'deki Cumhuriyetçi ve Demokratlara, aralarındaki sınır güvenliği konusundaki anlaşmazlığı çözmek için üç hafta süre verdi. Süre Cuma günü dolacak.

Uzlaşılamayan konulardan biri, Demokratların ABD Göç ve Gümrük İcra Dairesi (ICE) yetkilileri tarafından tutuklanan insanlar için tutukevlerinde yatak sayısının azaltılması talebinden kaynaklanıyor. Cumhuriyetçiler göçmenlerin sınır dışı edilmesini hızlandırmaya yönelik çabalarının bir parçası olarak 
sayıyı artırmak istiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)