BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de dondurma salgınından 1 kişi öldü----

ABD'de dondurma salgınından 1 kişi öldü

ABD'de dondurma salgınından 1 kişi öldü
05 Temmuz 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

Illinois'de bir ölüme sebep olan ve en az 23 kişiyi hasta eden listeria salgınının, Florida'daki Big Olaf Creamery markasıyla yayıldığı düşünlüyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), tüketicilerden evlerinde bulunan Big Olaf Creamery marka dondurmayı atmalarını tavsiye etti. CDC, Big Olaf dondurma ürününe dokunmuş olabilecek kapların, mutfak eşyalarının ve alanların temizlenmesini önerdi.

Marka sadece Florida'da satılıyor fakat salgın, 10 eyalete yayıldı.

CDC, perakendecilere Big Olaf dondurma ürünlerini raflardan kaldırmalarını tavsiye etti ve Sarasota merkezli şirketin "bir sonraki duyuruya kadar dondurma ürünlerini satmamalarını tavsiye etmek için perakende satış yerleriyle gönüllü olarak iletişime geçtiği" ifade edildi.

Listeria salgını

Listeriosis, CDC'nin kendi sitesinde belirttiği gibi, tipik olarak "Listeria monocytogenes" bakterisi ile kontamine olmuş yiyecekleri yemenin neden olduğu bir enfeksiyon. Bakteriler, bağırsağın ötesine vücudun diğer bölgelerine yayıldığında ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Semptomlar, kontamine yiyecekleri yedikten aynı gün veya 70 gün sonra başlayabilir.

CDC, listeria'nın tipik olarak hamile kadınları, yeni doğanları, yaşlı yetişkinleri ve zayıf bağışıklık sistemi olan kişileri etkilediğini söylüyor. Diğer gruplardaki kişilerin hastalığa yakalanması nadir görülüyor.(ABCNews)

Dondurmadaki gizli tehlike: Bu belirtilere dikkat!

Dondurmanın 7 önemli faydası

İtalya'da havalı dondurma tartışması

Çin'de dondurmalarda korona virüs tespit edildi

Dondurma hakkında doğru sanılan 5 yanlış

Nestle ABD'deki dondurma markalarını 4 milyar dolara satıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)