BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de dış ticaret açığı geriledi----

ABD'de dış ticaret açığı geriledi

ABD'de dış ticaret açığı geriledi
03 Ekim 2014 - 17:13 www.finansgundem.com

ABD'de dış ticaret açığı son yedi ayın en düşük seviyesinde

ABD’nin dış ticaret açığı, ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,5 azalarak son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, temmuz ayı dış ticaret açığı 40,1 milyar dolar oldu. Beklentiler, temmuzda 40,3 milyar dolar olarak kaydedilen dış ticaret açığının ağustosta 40,8 milyar dolara çıkacağı yönündeydi. 

Ağustos ayı dış ticaret açığının beklentilerin üstünde küçülmesinde, artan ihracatın yanı sıra petrol ürünleri ithalatının Kasım 2010'dan bu yana en düşük seviyesine gerilemesi etkili oldu. 

Temmuz ayına kıyasla yüzde 0,2 artan ihracat, 198,5 milyar dolarla rekor düzeye ulaştı. İthalat ise 238,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. 

Ekonomistler, ağustos ayında beklentilerin üzerinde azalan dış ticaret açığının, 3. çeyrek büyüme tahminlerini yükselteceğini dile getiriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)