BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriABD'de dijital yuan paniği----

ABD'de dijital yuan paniği

ABD'de dijital yuan paniği
30 Nisan 2021 - 08:28 www.finansgundem.com

Çin’in test aşamasındaki dijital yuanı, dünyanın kullanımına sunacağını duyurması, ABD’de tedirginliğe neden oldu. Hükümet yeni parayı takibe alırken, SEC, "Çin'in dijital yuanı, doları deviremeyecek" diye açıklama yaptı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi yaptığı açıklamada, Çin'in planlanan dijital yuanının doları tahttan indirmeyeceğini söyledi.

Çin Merkez Bankası ve Federal Reserve de dahil olmak üzere dünyanın en büyük merkez bankaları, dijital para basma, ödeme sistemlerinde iyileştirmeler izleme ve kripto para birimlerinin yükselişini önleme arayışında.

PBOC'nin dijital yuan üzerindeki çalışması diğer büyük ekonomilerdeki benzer girişimlerin çok ilerisinde.

Bu, bazı analistlerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin daha hızlı temposunun yuanın dünyanın baskın rezerv para birimi olmaya devam eden dolar üzerinde hakimiyet kazanmasına yol açıp açmayacağını sorgulamasına yol açtı.

SEC'de komisyon üyesi Hester Peirce, stabil coinlerin yükselişinin - genellikle dolar tarafından desteklenen özel kripto para birimleri - ABD para biriminin statüsünü koruyacağını söyledi.

ÇİN: ÖYLE BİR HEDEFİMİZ YOK

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre Çin’in geliştirme aşamasında olduğu dijital yuanın dünyanın rezerv para birimi olan doları tahtından edeceği endişesi gündemde.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Li Bo, Pazar günü bir forumda yaptığı konuşmada dijital yuanla doları tahtından etmeyi hedeflemediklerini bildirdi. Li, e-yuan’ın şimdilik sadece iç pazarda kullanılmasının amaçlandığını, uzun vadede ise sınır ötesi kullanımın da olabileceğini söyledi.
Çin Merkez Bankası ülke çapında çeşitli pilot programlarda ‘dijital yuan’ı test etme aşamasında. Banka, dijital parayı 11 şehirde test etmeye başladı.

ABD HÜKÜMETİ TAKİBE ALDI

Geçen hafta Joe iBiden hükümetinin Çin’in dijital yuan konusundaki adımlarını mercek altına aldığı belirtildi.

Çin Merkez Bankası 2014’ten bu yana dijital para birimi çalışmalarını sürdürüyor. Artan kripto para kullanımının finansal sektörün işleyişini değiştireceği beklentisiyle diğer merkez bankaları ve politika yapıcılar da bu alana daha fazla odaklanmaya başladı.

Li ayrıca dijital Yuan’ı 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarında kullanmayı planladıklarını açıkladı.

Çinli e-ticaret şirketinden dijital yuanla maaş

 

Çin dijital yuan deneyimini artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)