BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Cumhuriyetçi vekile cinsel taciz ve seçim yasalarının ihlali soruşturması----

ABD'de Cumhuriyetçi vekile cinsel taciz ve seçim yasalarının ihlali soruşturması

ABD'de Cumhuriyetçi vekile cinsel taciz ve seçim yasalarının ihlali soruşturması
03 Mart 2023 - 04:02 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi, skandal iddialarla gündeme gelen Milletvekili George Santos hakkındaki 'kampanya süreci yasa dışı faaliyetlerde bulunmak, meclise yanlış bilgiler sunmak ve cinsel taciz' gibi iddiaları soruşturuyor.

ABD'de Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Etik Komitesi, New York üçüncü bölge milletvekili Cumhuriyetçi George Santos hakkında yürütülen soruşturma hakkına açıklama yaptı.

Komite, 2022 seçim kampanyasıyla ilgili yasa dışı faaliyetlerde bulunmak, Meclis'e kendisiyle ilgili doğru bilgileri sunmamak, eski çalıştığı kurumda federal çıkar çatışması yasalarını ihlal etmek ve ofisinde çalışmak isteyen birine cinsel tacizde bulunmak gibi suçlamalar nedeniyle Santos'un soruşturulduğunu bildirdi.

Sputni'te yer alan habere göre, Meclis soruşturmasının, milletvekilinin bu suçları işlediği anlamına gelmediği, komite kurallarına uymadığı müddetçe bu konuda yorum yapılmayacağı kaydedildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, 7 Şubat'ta milletvekili Santos'un Meclis Etik Komitesi tarafından soruşturulacağını doğrulamıştı. Etik Komitesinin soruşturmasından bir şey çıkarsa Santos'un durumuyla ilgili adım atacaklarını belirten McCarthy, "Ortaya çıkan sorunlar nedeniyle şu anda (Santos'un) Meclis'teki komitelerde yer almasına izin vermiyoruz." demişti.

Santos'un yanlış bilgilerle dolu öz geçmişi

New York'tan 8 Kasım 2022 ara seçimlerinde Kongre üyesi seçilen Cumhuriyetçi Santos, seçim kampanyası boyunca Baruch Koleji ve New York Üniversitesinden (NYU) mezun olduğunu iddia etmişti. New York Times gazetesinin haberine göre ise NYU yetkilileri üniversite arşivlerinde Santos'un kaydının olmadığını duyurmuştu.

Santos'un ayrıca seçim kampanyası sırasında dile getirdiği Wall Street bünyesindeki Goldman Sachs ve Citigroup'ta çalıştığı iddiaları da yalanlanmıştı.

Seçim döneminde 'onurlu bir Yahudi' olduğunu ileri süren ancak Katolik olduğu ortaya çıkan Santos, "Katolik'im. Anne tarafımın Yahudi kökeni olduğunu öğrendiğim için 'Yahudi sayılırım' demiştim" ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca, Federal Seçim Komisyonuna (FEC) kayıtlı olmadan seçim kampanyası için bir grubun para toplaması ve 2020-2022 arası kişisel servetindeki ani artışa ilişkin bilgilerin ortaya çıkması, Santos'un finansman yasalarını ihmal etmiş olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.

Demokratların yanı sıra seçim bölgesindeki parti üyelerince istifa çağrıları yapılan Santos ise istifa etmeyeceğini ve iddialardan etkilenmeyerek görevine devam edeceğini söylemişti. Santos, 31 Ocak'ta, yeni atandığı Temsilciler Meclisi Küçük İşletmeler Komitesi ile Uzay ve Teknoloji Komitesi üyeliklerinden 'işler yoluna girene kadar geçici olarak' ayrılacağını duyurmuştu.

Son olarak Santos'un ofisinde kısa bir süre çalıştığını söyleyen Derek Myers isimli bir kişi, milletvekilinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü.

ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın davalara karşı "dokunulmazlık" iddiasına olumlu bakmadı

 

ABD'den Libya'ya çağrı: BM'nin seçim planını uygulayın

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)