BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de çocuklarından zorla ayrılan göçmen ailelere tazminat ödenecek----

ABD'de çocuklarından zorla ayrılan göçmen ailelere tazminat ödenecek

ABD'de çocuklarından zorla ayrılan göçmen ailelere tazminat ödenecek
29 Ekim 2021 - 10:36 www.finansgundem.com

ABD yönetimi, eski Başkan Trump döneminde sınır görevlileri tarafından çocuklarından zorla ayrılan göçmen ailelere 450 bin dolar tazminat ödemeye hazırlanıyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tartışmalı sınır politikaları, ülkenin güney sınırına gelen çok sayıda göçmen açısından trajik sonuçlara yol açmıştı.
Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan haberde, Joe Biden yönetiminin Trump'ın politikalarından zarar gören ailelere 450 bin dolar tazminat vermeyi planladığı bildirildi.
Haberde; Adalet, İç Güvenlik ve Sağlık ve İnsani Hizmetler bakanlıklarının ailelerin ayrılması sonucu psikolojik travma yaşadığı belirtilen ebeveynler ve çocuklar adına yürütülen yargı süreçlerine çözüm bulmayı amaçlayan söz konusu teklifi değerlendirdiği belirtildi.
Miktar 1 milyar doların üzerine çıkabilir
Bununla birlikte haberde, ödemelerin aile başına 1 milyon dolara yaklaşabileceği ve toplam ödemenin de 1 milyar doların üzerinde olabileceği ifade edildi.
Trump yönetimi, 2018 yılının mayıs ayından itibaren ABD sınırını yasadışı bir şekilde geçen sığınmacılara karşı 'sıfır tolerans' politikasını hayata geçirmiş ve binlerce çocuk, ebeveynlerinden zorla ayrılmıştı.
Ailesinden ayrılan 5 binden fazla çocuk tespit edildi
Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne (ACLU) göre resmi rakamlar, Trump yönetimi tarafından sınırda ailelerinden ayrılan yaklaşık 5 bin 500 çocuğun kimliğinin tespit edildiğini söylüyor.
Öte yandan WSJ'ye konuşan kaynaklar, yönetim içindeki bazı avukatların sınırı yasadışı olarak geçen kişilere verilecek bu miktarın çok fazla olduğunu savunduğu belirtti.
Bazıları, ödemelerin 11 Eylül kurbanlarının bazı ailelerinin aldığından daha fazla olabileceğini ifade ediyor.

Meksika sınırında gözaltı rekoru

 

ABD'e yasa dışı göçmen suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)