BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Çin'in kargo vinçleriyle casusluk yapabileceği iddia edildi----

ABD'de Çin'in kargo vinçleriyle casusluk yapabileceği iddia edildi

ABD'de Çin'in kargo vinçleriyle casusluk yapabileceği iddia edildi
06 Mart 2023 - 06:12 www.finansgundem.com

ABD basınında Çin'in, ABD limanlarındaki dev kargo vinçleriyle casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürütebileceği iddiaları gündeme geldi.


Wall Street Journal (WSJ), ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Çin'in, ABD limanlarındaki dev kargo vinçlerini casusluk ve sabotaj faaliyetleri için kullanabileceğini düşündüğünü yazdı.

Bazı ulusal güvenlik ve Pentagon yetkililerinin vinçleri "Truva atına" benzettikleri belirtilen haberde, vinçlerin, konteynerleri takip edip varış yerlerini tahmin edebilen sensörler içerdiği kaydedildi.

Haberde, eski üst düzey bir istihbarat yetkilisi Bill Evanina'nın, "Vinçler yeni Huawei olabilir." ifadesine yer verildi. Evanina, bu şekilde, görünürde meşru şekilde işlerini yürüten iş dünyasının gizli istihbarat faaliyeti yapabileceğini söyledi.

"Paranoya güdümlü bir girişim"

Çin'in Washington Büyükelçiliğinden bir yetkilinin ise ABD'nin vinçlerle ilgili endişelerini, Çin'le olan ticari ve ekonomik işbirliğini engellemeye yönelik "paranoya güdümlü" bir girişim olarak değerlendirdiği kaydedilen haberde, yetkilinin, bunun ABD'nin çıkarlarına zarar vereceğini söylediği aktarıldı.

Haberde, ABD pazarında yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren, Çin devletine ait dünyanın en büyük vinç ve çelik yapı üreticilerinden ZPMC şirketinin Microsoft Corp. şirketi ile de çalıştığı ifade edildi. ZPMC yetkililerinin konuya ilişkin yorum yapmadığı belirtilen haberde, ABD'li yetkililerin, istihbarat faaliyeti için kullanılan herhangi bir vinç örneğinin bulunmadığını söyledikleri kaydedildi.

WSJ ayrıca bazı kaynakların, 2021 yılında Baltimore limanında ZPMC vinçleri taşıyan bir kargo gemisini aradıklarını ve istihbarat toplama malzemeleri bulduklarını söylediklerini yazdı.

ABD Savunma Bakanlığı, istihbarat balonu olduğunu iddia ettikleri Çin'e ait yüksek irtifa balonunu 4 Şubat'ta Başkan Joe Biden'ın emriyle savaş uçaklarıyla vurarak düşürmüştü. ABD'de ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle veri güvenliği kapsamında devlete ait cihazlarda Çin'e ait video paylaşım uygulaması TikTok yasaklanmıştı.

Ülkede Çin'in istihbarat faaliyetlerine ilişkin iddialar gündem olmaya devam ediyor.

Skandal ziyaret! ABD Genelkurmay Başkanı PKK'ya gitti

 

Scholz: Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz

 

Vucic: Rusya'ya da Ukrayna'ya da silah satmadık

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)