BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de çarpıcı araştırma: Mutasyonlara karşı koruma sağlıyor----

ABD’de çarpıcı araştırma: Mutasyonlara karşı koruma sağlıyor

ABD’de çarpıcı araştırma: Mutasyonlara karşı koruma sağlıyor
31 Mart 2021 - 10:37 www.finansgundem.com

Kovid-19 mutasyonlarına ilişkin ABD'den gelen haber umutları artırdı. Araştırma sonucunda önceki enfeksiyonlar ve aşılarla tetiklenen T hücresi bağışıklığının, mutasyonlu virüsü tanıdığını ve koruma sağlayabileceği gösterdiği belirtildi.

Son zamanlarda yapılan birkaç çalışma, yeni tip korona virüsün belirli varyantlarının, önceki enfeksiyonlarla elde edilen antikorlardan ve aşılardan sağlanan bağışıklık korumasını zayıflatabileceğini gösterdi.

Ancak, ABD’de Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre, Kovid-19’a karşı koruyuculukta antikorlar tek etken değil.Araştırmada korona virüsün yeni varyantlarına karşı T hücrelerinin önemli bir ek koruyucu rol oynadığı görüldü.

NTV'deki habere göre; “Open Forum Infectious Diseases” adlı dergide yayımlanan çalışmada araştırmacılar, yeni ve daha bulaşıcı mutasyonların ortaya çıkmasından önce Kovid-19’dan iyileşen 30 kişinin kanını analiz etti. Bu örneklerden virüse karşı aktif olan spesifik bir T hücresi formu belirlediler ve bu T hücrelerinin Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'daki ilgili varyantlara karşı nasıl performans gösterdiğini değerlendirdiler.

"T HÜCRE YANITI İNGİLTERE, GÜNEY AFRİKA VE BREZİLYA MUTASYONLARINI TANIDI"

Sonuçlarda, T hücre yanıtlarının büyük ölçüde sağlam kaldığını ve incelenen varyantlardaki neredeyse tüm mutasyonları tanıyabildikleri keşfedildi.

Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmayı yöneten Dr. Andrew Redd, “Verilerimiz ve diğer gruplardan elde edilen sonuçlar, virüsün orijinal versiyonu ile enfekte olmuş kişilerde T hücre yanıtının İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da tanımlanan başlıca mutasyonları tanıdığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan NIAID araştırmacıları, bulguları doğrulamak için daha büyük çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Redd, hem antikor hem de T hücre korumasından kaçan varyantlar için sürekli izleme yapılması gerektiğini söyledi.

ANTİKORLAR VE T HÜCRELERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Vücudun patojenlere (bakteri ya da virüslere karşı doğuştan sahip olduğu bağışıklık mekanizmalarının yetersiz kaldığı durumlarda, kazanılmış (edinilmiş) bağışıklık sistemi devreye giriyor.

Kazanılmış bağışıklık sistemi ise 3 ana çeşit lenfosit hücresi oluşturuyor: B hücreleri, T hücreleri ve doğal öldürücü lenfositler (NK hücreleri). B hücreleri antikor olarak bilinen molekülleri oluşturuyor ve virüsle savaşta ilk önce devreye giriyor. Antikor proteinlerinin varlığı vücudun daha önce o hastalıkla karşılaştığını ve mücadele etmeyi öğrendiğini gösteriyor. T hücreleri ise antikorların ardından geç bir bağışıklık tepkisi olarak ortaya çıkıyor. Antikorlar kadar hızlı hareket edemeyen bu hücreler bir enfeksiyonu kontrol etmek ve semptomları azaltma konusunda önemli bir rol oynuyor.

İsrail'de daha az bulaşıcı yeni mutasyon tespit edildi

 

Koca'dan 'mutasyon' açıklaması: Yüzde 75'lere ulaştı

 

Türkiye'de mutasyon alarmı! Risk grubu değişti...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)